2013. október 11.

Megvált egyik magyar érdekeltségétől a Sanoma

A Sanoma értékesítette tulajdonrészét a meghatározó magyarországi tankönyvkiadóban. A vevő nem az állam.

A Sanoma értékesítette tulajdonrészét a meghatározó magyarországi tankönyvkiadóban. A vevő nem az állam.

A magyarországi oktatáspolitika változásaival indokolta a Sanoma, hogy miért szállt ki Magyarország legjelentősebb oktatási fejlesztő műhelyéből, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt.-ből, pontosabban az azt birtokló NTK Oktatási Holding Zrt.-ből.

A cégek közös közleménye szerint a változás nem érinti sem a Sanoma, sem az NTK stratégiai elképzeléseit. A menedzsment vezető tagjai nem terveznek jelentős változást a mértékadó magyar tankönyvkiadó céljaiban és vezetésében.

Az NTK Magyarország vezető tankönyvkiadójaként továbbra is a nemzeti kultúra egyik legjelentősebb megőrzője és átadója kíván maradni a jövő nemzedékei számára.

A kiadó az összes iskolai évfolyam minden tantárgyához készít tankönyvet, taneszközöket, a legtöbb tárgyból többfélét is. Az általános és középiskolai, valamint a felsőoktatási kiadványok mellett folyamatosan felvállalja a nem üzleti célú, speciális — többek között a sajátos nevelési vagy a nemzetiségi — igényeket is kielégítő tananyagok fejlesztését. Az NTK kiadványainak többsége színes, a legmagasabb szintű felhasználói elvárásokhoz igazodik. A kiadó a magyar pedagógiai hagyomány legjavára támaszkodva — nemcsak a tartalmat, hanem a kivitelezést tekintve is — nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Kínálatában a legújabb igényekhez igazodva kiemelt szerepet kapnak a digitális tananyagok is.

„A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó a jövőben is a minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának. A kiadó továbbra is mindent megtesz azért, hogy alkalmazkodjon a változó tankönyvpiaci szabályokhoz. A hazai tankönyvpiac meghatározó szereplőjeként felelősséggel tartozunk a pedagógusoknak, gyerekek tízezreinek, a jövő nemzedékeinek” – mondta el Kiss János Tamás, az NTK vezérigazgatója.

A tranzakció egyébként az NTK-Oktatási Holding Zrt.-hez tartozó minden leányvállalatot érinti, így a Perfekt Zrt.-t is, mely piacvezető a hazai pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

23 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.