2013. október 11.

Megvált egyik magyar érdekeltségétől a Sanoma

A Sanoma értékesítette tulajdonrészét a meghatározó magyarországi tankönyvkiadóban. A vevő nem az állam.

A Sanoma értékesítette tulajdonrészét a meghatározó magyarországi tankönyvkiadóban. A vevő nem az állam.

A magyarországi oktatáspolitika változásaival indokolta a Sanoma, hogy miért szállt ki Magyarország legjelentősebb oktatási fejlesztő műhelyéből, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt.-ből, pontosabban az azt birtokló NTK Oktatási Holding Zrt.-ből.

A cégek közös közleménye szerint a változás nem érinti sem a Sanoma, sem az NTK stratégiai elképzeléseit. A menedzsment vezető tagjai nem terveznek jelentős változást a mértékadó magyar tankönyvkiadó céljaiban és vezetésében.

Az NTK Magyarország vezető tankönyvkiadójaként továbbra is a nemzeti kultúra egyik legjelentősebb megőrzője és átadója kíván maradni a jövő nemzedékei számára.

A kiadó az összes iskolai évfolyam minden tantárgyához készít tankönyvet, taneszközöket, a legtöbb tárgyból többfélét is. Az általános és középiskolai, valamint a felsőoktatási kiadványok mellett folyamatosan felvállalja a nem üzleti célú, speciális — többek között a sajátos nevelési vagy a nemzetiségi — igényeket is kielégítő tananyagok fejlesztését. Az NTK kiadványainak többsége színes, a legmagasabb szintű felhasználói elvárásokhoz igazodik. A kiadó a magyar pedagógiai hagyomány legjavára támaszkodva — nemcsak a tartalmat, hanem a kivitelezést tekintve is — nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Kínálatában a legújabb igényekhez igazodva kiemelt szerepet kapnak a digitális tananyagok is.

„A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó a jövőben is a minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának. A kiadó továbbra is mindent megtesz azért, hogy alkalmazkodjon a változó tankönyvpiaci szabályokhoz. A hazai tankönyvpiac meghatározó szereplőjeként felelősséggel tartozunk a pedagógusoknak, gyerekek tízezreinek, a jövő nemzedékeinek” – mondta el Kiss János Tamás, az NTK vezérigazgatója.

A tranzakció egyébként az NTK-Oktatási Holding Zrt.-hez tartozó minden leányvállalatot érinti, így a Perfekt Zrt.-t is, mely piacvezető a hazai pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában.