2016. június 23.

Megvan a viralitás kulcsa

A videókat a másodlagos befolyásolók teszik sikeressé – azok, akik más véleményvezérektől kapták és úgy osztották meg azokat.

Az Ogilvy & Mather 66 videokampány megosztási mintázatát elemezve arra jutott, hogy ötből csupán egy videó érte el a Twitteren, hogy a befolyásolók (influencers) egy második hulláma is megossza. Ha viszont ez teljesült, akkor tízből kilenc videó már sikeresnek bizonyult elérés és bevonódás szempontjából – függetlenül a forrásától vagy a stílusától. „A nagy véleményvezérek adják meg a kezdőlökést, de azok váltják ki a legnagyobb hatást, akiknek sok második vonalbeli befolyásoló követője is van” – foglalta össze a tanulságokat Thomas Crompton, a Social@Ogilvy vezetője a Marketing Weekben. A márkák számára ez azt jelentheti, hogy érdemesebb a legismertebb online hírességek helyett olyanokkal reklámozni, akiket őszintén érdekel a kategóriájuk vagy a termékük.

Címkék: vírus ogilvy twitter

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

11 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)