A legtöbb döntős pályaművel az ACG száll versenybe.

14. alkalommal rendezte meg az Effie magyarországi kiadását a MAKSZ és az IAA magyar tagozata. Idén rekordszámú nevezés volt, ezeknek majdnem a 60 százalékát juttatta a döntőbe a zsűri.

A legtöbb döntős nevezés a Szolgáltatás, a Bevezető kampány, az Élelmiszer, a Társadalmi célú reklám és a Fogyasztási cikkek kategóriákból került ki. A shortlistre kerülési arány pedig az Élelmiszer-Ital, a Big marketing idea, a Hosszútávú hatékonyság, a Kereskedelem, a Kis költségvetésű kampányok, a Szolgáltatások-Média és a Szolgáltatások-Telekom kategóriában volt a legmagasabb.

A döntős alkotások szempontjából legsikeresebb négy ügynökség az ACG Reklámügynökség, az OMD Hungary, a Young&Rubicam Budapest és a PHD Hungary. Őket a Havas Media, a Mito és a Human Dialog követi.

A zsűrizést megelőzően végzett auditálás eredményéről a kutató szakemberekből álló bizottság azt állapította meg, hogy a megvizsgált pályázatokban leírt módszerek és eszközök alkalmasak a deklarált célok elérésének alátámasztására. Ugyanakkor javasolták, hogy a jövő évi a kiírásban külön hívják fel a pályázók figyelmét, hogy a megcélzott célcsoport elérését, a kvalitatív reklámcélokat (imázs változása, üzenet célba érése) is bizonyítsák kutatási adatokkal.

A díjakat ez alkalommal is a Vigadó Dísztermében adják át 2015. október 9-én. Az est zenei közreműködője Pátkai Rozina és kvartettje lesz.

A rövidlistára jutott alkotások elérhetőek alább a kapcsolt dokumentumban.

Kapcsolódó dokumentumok

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

17 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.