A legtöbb döntős pályaművel az ACG száll versenybe.

14. alkalommal rendezte meg az Effie magyarországi kiadását a MAKSZ és az IAA magyar tagozata. Idén rekordszámú nevezés volt, ezeknek majdnem a 60 százalékát juttatta a döntőbe a zsűri.

A legtöbb döntős nevezés a Szolgáltatás, a Bevezető kampány, az Élelmiszer, a Társadalmi célú reklám és a Fogyasztási cikkek kategóriákból került ki. A shortlistre kerülési arány pedig az Élelmiszer-Ital, a Big marketing idea, a Hosszútávú hatékonyság, a Kereskedelem, a Kis költségvetésű kampányok, a Szolgáltatások-Média és a Szolgáltatások-Telekom kategóriában volt a legmagasabb.

A döntős alkotások szempontjából legsikeresebb négy ügynökség az ACG Reklámügynökség, az OMD Hungary, a Young&Rubicam Budapest és a PHD Hungary. Őket a Havas Media, a Mito és a Human Dialog követi.

A zsűrizést megelőzően végzett auditálás eredményéről a kutató szakemberekből álló bizottság azt állapította meg, hogy a megvizsgált pályázatokban leírt módszerek és eszközök alkalmasak a deklarált célok elérésének alátámasztására. Ugyanakkor javasolták, hogy a jövő évi a kiírásban külön hívják fel a pályázók figyelmét, hogy a megcélzott célcsoport elérését, a kvalitatív reklámcélokat (imázs változása, üzenet célba érése) is bizonyítsák kutatási adatokkal.

A díjakat ez alkalommal is a Vigadó Dísztermében adják át 2015. október 9-én. Az est zenei közreműködője Pátkai Rozina és kvartettje lesz.

A rövidlistára jutott alkotások elérhetőek alább a kapcsolt dokumentumban.

Kapcsolódó dokumentumok