2012. szeptember 17.

Megvannak az Effie döntősei

A rekord mennyiségű pályázat közül 70 jutott shortlistre. A legtöbb döntős megoldást az ACG és a PHD jegyzi.

A rekord mennyiségű pályázat közül 70 jutott shortlistre. A legtöbb döntős megoldást az ACG és a PHD jegyzi, mögöttük az OMD, a Mindshare és az MC Media osztozik a második helyen.

Rekordszámú, összesen 125 pályázat közül 70 jutott rövidlistára a 11. alkalommal megrendezett Effie-n. A legtöbb (7-7) döntős alkotást az ACG és a PHD mondhatja magáénak, míg az OMD, az MC Media és a Mindshare 5-5 pályázattal várja az eredményhirdetést. Jól teljesített emellett a Café-csoport, a Kirowski Isobar, az Ogilvy & Mather és a Rebel Rouse is, amelyek négy-négy alkotással jutottak a döntőbe.

Idén 12 kategóriában lehetett nevezni, ezek közül a legtöbb döntős alkotással az Élelmiszer (14), a Szolgáltatások (13), és a Fogyasztási cikkek (9) emelkedik ki. A most debütált Big Marketing Idea kategóriában 5 kampány jutott döntőbe.

A Díjátadó Gálaestet 2012. október 18-án a Nemzeti Színházban tartják. A hazai EFFIE-t a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata közösen szervezi.

 

Alább a kapcsolt dokumentumban elérhetőek a shortlistes alkotások.

Kapcsolódó dokumentumok

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)