2013. november 18.

Megvannak az Eurobest Young Creatives hazai nyertesei

A Republic of Art szövegíró-art director párosa lett a befutó, így ők képviselhetik Magyarországot.

A Republic of Art szövegíró-art director párosa lett a befutó, így ők képviselhetik Magyarországot.
A győztes páros: Alberti Rita és Magda Péter

Alberti Rita és Magda Péter, a Republic of Art szövegíró-art director párosa nyerte az Eurobest Young Creatives válogatót. Így ők képviselhetik Magyarországot a fiatal tehetségek megmérettetésén Lisszabonban, decemberben. A lisszaboni részvételi díjat, a repülőjegyet és a szállást a Magyar Telekom segítségével a MAKSZ állja.

Az előválogató a Kreatív Utánpótlás (KRU) idei utolsó megmozdulása volt. A versenyt a MAKSZ a kirowski Isobarral együttműködve és a Magyar Telekom támogatásával szervezte meg a Kreatív Kolóniában. A megmérettetésen összesen tizennégy 28 év alatti páros küzdött azért, hogy kijuthasson az Eurobestre.

A zsűrit Istvánffy Zoltán, a TeamRed kreatívigazgatója, Jedlicska Márton, a kirowski Isobar kreatívigazgatója, Kiskádár Tamás, a Mito kreatívigazgatója és Rózsa Iván, a Magyar Telekom kommunikációs vezetője alkotta. A feladat a Magyar Telekom újonnan bevezetett Next díjcsomagjára kapott brief alapján egy kreatív kommunikációs ötlet kitalálása volt.

A KRU a MAKSZ és a kirowski Isobar közös kezdeményezése annak érdekében, hogy a tehetséges magyar fiatalok utat találjanak a reklámszakmába é külföldön is megállják a helyüket. Ebben az évben a KRU szervezte a Cannes Young Lions előválogatót, Portfolio Nightot, adta ki a Nemes Juli ösztöndíjat. A KRU következő eseménye a budapesti Portfolio Night és Cannes Young Lions megszervezése lesz.