2012. április 02.

Megvannak az év termékei

17 kategóriában osztottak Product of the Year díjat, a legtöbbet a Henkel Magyarország kapta.

17 kategóriában osztottak Product of the Year díjat, a legtöbbet a Henkel Magyarország kapta.

2011 őszén indult el itthon is a nemzetközi Product of the Year program, melybe FMCG, OTC és háztartási-műszaki termékek gyártói és forgalmazói nevezhették be innovatív termékeiket. Olyan cikkekkel lehetett indulni, amelyek a honi áruházakban is meg lehet vásárolni.

17 kategóriában osztották ki az elismerést, amelyet aztán a csomagolásán kommunikálhat az összes győztes. A győztes termékekről a fogyasztók döntöttek: a GfK Hungária végzett országos, reprezentatív kutatást.

A hazai győztesek listája alább a kapcsolt dokumentumban található. A legtöbb, összesen hat elsimerést a Henkel zsebelte be. Ennek kapcsán az eseményen Németh Ottó marketingigazgató elmondta: idejében felismerték, hogy a szektorban innovációs kényszer van, ez egyfelől a régi termékek megújításában, másfelől új applikációk bevezetésében érhető tetten.

A többi megszólaló cégvezető azt emelte ki, hogy az ilyen típusú díjak abban tudnak segíteni, hogy a termékek kommunikálni tudják a "piacot elárasztó bóvlihoz" képest a minőségi jellegüket. Elhangzott az is, hogy a válság, miközben számos negatív hatása van, egyben lehetőséget is hozott: bizonyos célcsoportok éppen ebben a helyzetben "támadhatóak" a legjobban. Szintén többen említették a jó minőség és a jó célcsoportválasztás mellett a megfelelő ár-érték arány fontosságát.

A Product of the Year díjat 25 évvel ezelőtt, Franciaországban adták át első alkalommal, mostanra - Magyarországgal együtt - 29 országban van jelen. Egy 2008-as franciaországi mérés szerint a logót viselő termékek forgalma átlagosan a negyedével nőtt.

 

További részletek testvérlapunk, a Trade Magazin cikkében érhetőek el: http://www.trademagazin.hu/piaci-hirek/product-of-the-year-hungary-2012-koszontjuk-a-nyerteseket.html

Kapcsolódó dokumentumok