2014. március 24.

Megvásárolta a Schibsted a Használtautót

A legnagyobb autós apróhirdetési portál 50%-a már korábban is a skandináv médiacég birtokában volt.

A legnagyobb autós apróhirdetési portál 50%-a már korábban is a skandináv médiacég birtokában volt.

A terjeszkedés a cég közleménye szerint mérföldkő a Schibsted életében, amely a Jófogás révén eddig is komoly szerepet töltött be a magyarországi online apróhirdetési piacon. A 1999-ben alapított hasznaltauto.hu 90 ezer autóhirdetésével és havi több mint egymillió egyedi látogatójával megkerülhetetlen szereplő a használt gépkocsik kereskedelmében, forgalma folyamatosan, évről évre növekszik.

Novák Péter

A Schibsted Classified Media 2012-ben vásárolta meg a hasznaltauto.hu 50%-át, most pedig a maradék 50% is a tulajdonába került. Az akvizícióval egyidőben a Schibsted bejelentette, hogy egy rövid átadás-átvételi folyamatot követően Novák Péter lesz a hasznaltauto.hu új ügyvezető igazgatója, akitől azt várják, hogy új lendületet adjon az oldalnak. A szakember korábban többek között a Kirowski ügyvezetője, valamint az Origo Zrt. vezérigazgató-helyettese volt. Az új pozícójával kapcsolatban Novák Péter így nyilatkozott: „A hasznaltauto.hu a hazai online piac egyik legrégebbi és rendkívül sikeres szolgáltatása, amelyet a Schibsted Classified Media csoport nemzetközi hátterével fogunk tovább erősíteni.”

„A Schibsted Classified Media csoport számára kiemelten fontos a magyar piac. Jól jelzi ezt, hogy a napokban jelentettük be az expressz.hu felvásárlását, miután a portál korábbi tulajdonosa, a TME Csoport kivonult Magyarországról, most pedig a hasznaltauto.hu akvizíciójáról is beszámolhatunk. Célunk, hogy ügyfeleinket és felhasználóinkat még hatékonyabban szolgálhassuk ki. A Jófogás és a hasznaltauto.hu külön-külön is az apróhirdetési piac megkerülhetetlen szereplője, együtt pedig minden eddiginél hatékonyabb portfoliót alkotnak" – mondta el Budai László, a Schibsted Classified Media Hungary ügyvezető igazgatója.