2011. december 01.

Megvenné a Népszabadságot a Ringier

Valóban folytat tárgyalásokat a Ringier a Népszabadság 27 százalékos tulajdonrészének megvételéről - mondta az MTI-nek Mihók Attila.

Valóban folytat tárgyalásokat a Ringier a Népszabadság 27 százalékos tulajdonrészének megvételéről - erősítette meg az MTI-nek Mihók Attila.

Valóban folytat tárgyalásokat a Ringier a Szabad Sajtó Alapítvánnyal a Népszabadság Zrt. 27 százalékos tulajdonrészének megvételéről - mondta az MTI-nek Mihók Attila az alapítvány elnökének lemondásáról szóló hírre reagálva. A Népszabadság elnök-vezérigazgatója, egyben a Ringier ügyvezetője azt is jelezte, hogy a lap újságíróinak birtokában lévő, fennmaradó szűk két százalék megszerzése is céljuk. Hogy az üzlet mikorra zárulhat le, nem tudni, de a Ringier pörgetné a dolgot.

Földes György szerdán közölte az MTI-vel, hogy lemond a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumában betöltött elnöki posztjáról, mert nem ért egyet a testület többségének azon javaslatával, hogy tárgyalásokat kezdeményezzenek a Népszabadságban meglévő tulajdonrészük eladásáról. Jelenleg a Szabad Sajtó Alapítvány 27,7 százalékot, a Ringier több mint 70 százalékot birtokol a részvényekből, míg a fennmaradó kevesebb mint 2 százalékon a lap újságírói osztoznak.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.