2011. december 01.

Megvenné a Népszabadságot a Ringier

Valóban folytat tárgyalásokat a Ringier a Népszabadság 27 százalékos tulajdonrészének megvételéről - mondta az MTI-nek Mihók Attila.

Valóban folytat tárgyalásokat a Ringier a Népszabadság 27 százalékos tulajdonrészének megvételéről - erősítette meg az MTI-nek Mihók Attila.

Valóban folytat tárgyalásokat a Ringier a Szabad Sajtó Alapítvánnyal a Népszabadság Zrt. 27 százalékos tulajdonrészének megvételéről - mondta az MTI-nek Mihók Attila az alapítvány elnökének lemondásáról szóló hírre reagálva. A Népszabadság elnök-vezérigazgatója, egyben a Ringier ügyvezetője azt is jelezte, hogy a lap újságíróinak birtokában lévő, fennmaradó szűk két százalék megszerzése is céljuk. Hogy az üzlet mikorra zárulhat le, nem tudni, de a Ringier pörgetné a dolgot.

Földes György szerdán közölte az MTI-vel, hogy lemond a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumában betöltött elnöki posztjáról, mert nem ért egyet a testület többségének azon javaslatával, hogy tárgyalásokat kezdeményezzenek a Népszabadságban meglévő tulajdonrészük eladásáról. Jelenleg a Szabad Sajtó Alapítvány 27,7 százalékot, a Ringier több mint 70 százalékot birtokol a részvényekből, míg a fennmaradó kevesebb mint 2 százalékon a lap újságírói osztoznak.