2011. december 28.

Megvette a Corát az Auchan

A korábbi hírek szerint a CBA és a Coop is versenyben volt a magyarországi érdekeltségekért.

A korábbi hírek szerint a CBA és a Coop is versenyben volt a magyarországi érdekeltségekért.

Megveszi a Cora Magyarországot az Auchan Magyarország - közölte utóbbi cég az MTI-vel. Az Auchan a Louis Delhaize csoporttal kötött megállapodást a hét magyarországi Cora hipermarket és a hozzájuk tartozó földterületeket, butiksorok átvételéről.

A tranzakcióhoz azonban még versenyhatósági engedély szükséges. Amennyiben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) igent mond az akvizícióra, az ügylet 2012. első negyedévében zárulhat.

A közlés szerint a a Cora dolgozók az Auchannál folytathatják. Jelenleg 2700 munkatársa van a hét tagú láncot itthon üzemeltető Magyar Hipermarket Kft.-nek. Az Auchan eközben 12 áruházzal és 11 butiksorral van jelen Magyarországon, és 5600 embert foglalkoztat.

Az Auchan árbevétele 224 milliárd forint volt a tavalyi évben. Bár a vételárat nem közölték, de hírek szerint 40-50 milliárd forintot érhet a cégcsoport.

A belga Delhaize-csoport itteni érdekeltségei közé a Cora mellett a Match szupermarket-hálózat és a Profi diszkontlánc tartozik. A  Népszabadság korábban azt írta, hogy ezek iránt a CBA és a Coop is érdeklődött.