2011. december 28.

Megvette a Corát az Auchan

A korábbi hírek szerint a CBA és a Coop is versenyben volt a magyarországi érdekeltségekért.

A korábbi hírek szerint a CBA és a Coop is versenyben volt a magyarországi érdekeltségekért.

Megveszi a Cora Magyarországot az Auchan Magyarország - közölte utóbbi cég az MTI-vel. Az Auchan a Louis Delhaize csoporttal kötött megállapodást a hét magyarországi Cora hipermarket és a hozzájuk tartozó földterületeket, butiksorok átvételéről.

A tranzakcióhoz azonban még versenyhatósági engedély szükséges. Amennyiben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) igent mond az akvizícióra, az ügylet 2012. első negyedévében zárulhat.

A közlés szerint a a Cora dolgozók az Auchannál folytathatják. Jelenleg 2700 munkatársa van a hét tagú láncot itthon üzemeltető Magyar Hipermarket Kft.-nek. Az Auchan eközben 12 áruházzal és 11 butiksorral van jelen Magyarországon, és 5600 embert foglalkoztat.

Az Auchan árbevétele 224 milliárd forint volt a tavalyi évben. Bár a vételárat nem közölték, de hírek szerint 40-50 milliárd forintot érhet a cégcsoport.

A belga Delhaize-csoport itteni érdekeltségei közé a Cora mellett a Match szupermarket-hálózat és a Profi diszkontlánc tartozik. A  Népszabadság korábban azt írta, hogy ezek iránt a CBA és a Coop is érdeklődött.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.