2012. március 13.

Megvette a Posteroust a Twitter

A két szolgáltatás egy-egy rövid, hurrá optimista blogposztban közölte a tényt.

A két szolgáltatás egy-egy rövid, hurrá optimista blogposztban közölte a tényt.

Felvásárolta a Posteroust a Twitter - jelentette be a két szolgáltatás hivatalos blogján (itt és itt). A Posterous blogszolgáltatás négy éve indult el, és a rich media tartalom egyszerű kezelése mellett a mobilblogolásban erős, a webes felület mellett e-mailben is fel lehet tölteni a posztokat.

Kérdés persze, hogy mit hoz a változás. A Posterous minden esetre azt írja, hogy izgalmasnak látják a Twitter előtt álló lehetőségeket, s azt is, hogy a fejlesztőik ezentúl olyan terméken dolgozhatnak, amely globálisan többszáz millió felhasználót ér el.

Sokkal több a Twitter közléséből sem derül ki, annyit árulnak el, hogy a Posterous munkatársaival közösen dolgoznak majd kulcsfontosságú kezdeményezéseken, melyek célja, hogy jobbá tegyék a Twittert.

A Posterous felhasználói egyelőre nem tapasztalhatnak semmilyen különösebb változást, a felület és annak funkciói továbbra is működnek. A reakciók ugyanakkor elég vegyesek, vannak, akik lelkesek, míg mások egyenesen a Posterous halálát vizionálják. Egyes kommentek azt is felhozták: nézzük csak meg, mi történt a Tweetdeckkel az akvizíció után.