2011. november 07.

Megvette a Szallas.hu-t a Sanoma

50 százalékos tulajdonrészt szerzett a Sanoma Media, így erősítené tovább a tranzakciós üzletágban elfoglalt pozícióját.

50 százalékos tulajdonrészt szerzett a Sanoma Media, így erősítené tovább a tranzakciós üzletágban elfoglalt pozícióját.

50 százalékos részt szerzett a Szallas.hu online szállásközvetítő oldalban a Sanoma Media. Ez azt jelenti, hogy az oldalt működtető céget közös irányítás alá helyezik, székhelye azonban változatlanul Miskolcon marad.

A bevásárlás a Sanoma azon stratégiájának része, hogy erősíti a pozícióját a tranzakciós üzletágban. A portfolió része immár az Olcsobbat.hu és a Kirakat.hu ár-összehasonlító oldal, illetve a Profession.hu állásportál is.

A Szallas.hu kapcsán pedig igyekeznek kihasználni a portfolióból eredő szinergiákat az utazás és az egészségtudatosság tematikák között. A médiacég birtokolja a HáziPatika.com csoport, a Wellness és a Nők Lapja Egészség lapokat, illetve WellnessCafe oldalt. Ezek a NOK és az Ipsos/Gemius adatai alapján  havonta egymillió-ötvenezer felhasználót ér el - közölték.

A Szallas.hu több mint 6500 bel- és külföldi szálláshelyet üzemeltető partnerrel rendelkezik. Hazai vállalkozás, melynek két ügyvezetője, Varga Zoltán és Dorcsinecz József, ők a jövőben a Sanomával közösen irányítják a céget. A site tavaly kezdte meg működését Szlovákiában, Ausztriában, Romániában és Lengyelországban, de a tervek szerint további terjeszkedés várható.