2017. szeptember 11.

Megzenésített hazai kincsek

A Magyarország Rád vár! kampánydala a Petőfi Rádióban debütált.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017. július közepén indult Magyarország Rád vár! kampánya, amely Magyarország rejtett kincseit, kevésbé ismert hazai úti célokat, kulturális és természeti értékeket mutatott be és népszerűsítette, belföldi utazásra inspirálva a magyar utazókat. A több hónapos kampány kommunikációs eszköztára egy olyan, öt belföldi helyszínen forgatott reklámfilmet is tartalmaz, amelynek dalát ismert hazai zenészek készítették. A kampányfilmmel a közösségi médiában és a televízióban is találkozhat a közönség, zenéje pedig már ingyenesen letölthető a fedezdfel.itthon.hu weboldalról.

A kampányfilm alkotói olyan képekkel, felvételekkel dolgoztak, amelyek a kommunikációs kampányban is szereplő helyeken készültek. Így felvillannak a videóban többek között a Tokaji borvidékhez tartozó Hercegkút látványos pincéi; a Balaton-felvidéken magasló bazalthegy, a Hegyestű; a világritkaságnak számító egerszalóki sódomb; Balatonederics és a Kis-Balaton romantikus világa.

A kampányfilm dalának elkészítésére az MTÜ a hazai zenei élet két jól ismert szereplőjét Fodor Máriuszt (Magashegyi Underground, Kaukázus zenekarok) és Kamát, vagyis Makumi Kamaut (Mary Popkids zenekar) kérte fel, akik amellett, hogy mindketten elismert zeneszerzők, filmes és reklámos produkciókban is jártas szakemberek. Tekintettel arra, hogy a kampányfilm a hazai tájakat és természeti értékeket mutatja be, a dalszerzők magyar népzenei motívumokból is építkeztek.