2012. január 12.

Melyek lesznek 2012 digitális trendjei?

A Millward Brown Global Futures Group csoportja 12 meghatározó trendet azonosított 2012-re a digitális világban.

A Millward Brown Global Futures Group csoportja 12 meghatározó trendet azonosított 2012-re a digitális világban.

Íme 2012 főbb digitális trendjei, ahogyan a Millward Brown kutatói látják:

1. Gamification: Bár most a játék szemlélet felhasználása a marketingben inkább érdekes, mint bevett módszer, 2012-ben valószínűleg helyre áll az egyensúly, s mind több nagy márka találja meg a számítását a gamification átgondolt használatában.

2. Mobilfizetés: Széleskörűen elfogadottá válik a mobileszközökön keresztüli fizetés. Ahogyan a készpénzről átszoktunk a bankkártyás fizetésre, úgy most jöhet a mobiltárca.

3. Social TV: a közösségi média és a televízió integrálódása izgalmas új megoldásokat szülhet, mind eszközök, mind platformok terén.

4. Online videó: Új formában, új kontextusban, az eddigieknél fogyasztó központúbb közegben fogyaszthatunk online videótartalmakat.

5. Mobil marketing: Közösségibb és lokalizáltabb lesz, mint valaha.

6. Növekedés: Ami a mobil alkalmazásokat illeti, a Millward Brown szakemberei szerint ebben az egy szóban összefoglalható annak a lényege, hogy mi várható 2012-ben. Eközben az applikációk használata a korábbiaknál tudatosabbá válik.

7. Közösségi e-kereskedelem: A napi fogyasztási cikkek gyártói erősebben nyitnak az e-kereskedelem felé, amely jelenleg összes eladásaiknak kevesebb mint 5 százalékát teszi ki.

8. Mérhetőség: A közösségi médiában elképesztő mennyiségű adatot közölnek magukról a felhasználók, s ezzel a a márkáknak élniük kell, mivel olyan információkhoz juthantak hozzá, amire máshol nem tehetnének szert.

9. Szabályozás: A hatóságok bizonyos témákra minden korábbinál jobban figyelnek. Ilyen kérdés például az, hogy mennyire lehet célzásra használni a felhasználók digitális életéből kinyerhető adatokat.

10. Megosztás: A legtöbb nagy online felület mára belátta, hogy a tartalmat a megosztás pörgeti, platformtól függetlenül. Az nyer, aki ezzel jobban tud élni, akár márka, akár média, akár közösségi hálózat oldalról.

11. Kína: az ígéretes ázsiai piacon az olyan nagy szereplőknek lehet sikere, amelyek egy kézből kínálnak mikroblogolást, egyéb közösségi funkciókat és portál jellegű szolgáltatásokat is.

12. Online reklám: Nő az igény a real-time kampány információk és az ezen alapuló intelligens kampány optimalizáló rendszerk iránt.

 

A trendek bővebb magyarázata elérhető az alábbi kapcsolt dokumentumban.