2017. április 25.

Menhelyen élő kutyákat támogat a The Famous Grouse

A több mint ötven példaképjelölt közül a közönség egy ózdi kutyamenhely vezetőjét választotta a Méltán Híres Példakép cím és vele járó díj gazdájaként.

A Skócia első számú whiskyje által meghirdetett kampány döntős hőseit a Peller Mariannból, Fenyvesi Zoliból és Rákóczi Feriből álló zsűri választotta ki, az első hellyel járó 500 000 forintos támogatást pedig a legtöbb közönségszavazatot gyűjtő ózdi állatmentő, Fazekas Ildikó kutyafalkája nyerte el.

A zord téli időjárás ellenére sikeresen felújított menhelyen a kutyusok új kennelt, a sáros kifutó és az udvar pedig a közlekedéshez nélkülözhetetlen járdát kapott. Az újjászületett kutyaotthont Peller Mariann látogatta meg, aki a The Famous Grouse jóvoltából még egy kis ropogtatnivalóval is meglepte a közel háromszáz négylábúból álló csapatot.

„Rengeteg csodálatos jelölttel ismerkedhettünk meg a Méltán Híres Példakép zsűrizése során. Nem volt könnyű dolgunk a döntősök kiválasztásakor, hiszen mindenki megérdemelné a támogatást önzetlen munkája folytatásához. Ildikó különösen lelkes és elszánt állatmentő, aki szó szerint éjt nappallá téve gondoskodik több mint kétszáz hontalan kutyusról. Nem volt kérdés, hogy nála nagyon jó helye lenne a The Famous Grouse támogatásának” – mesélte a műsorvezető.

Ildikó elárulta, a legjobb pillanatban érkezett a segítség, mert az esős időszakban az önkéntesek és a kutyák számára is szinte járhatatlanná vált a menhely területe.

„A mindennapokban a legnagyobb problémát a sár jelentette nekünk. A felajánlott összegből kiépítettünk egy járdát, a kifutót pedig teljesen sikerült lefednünk. A nagyméretű kennelt az új családtagjaink már birtokukba is vették.”

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.