2014. november 14.

Mennyi pénz van a streamingben?

A YouTube új előfizetéses szolgáltatásának bejelentése kapcsán utánajártak, mennyit ér egy hallgató a különböző modellekben.

A YouTube új előfizetéses szolgáltatásának bejelentése kapcsán utánajártak, mennyit ér egy hallgató a különböző modellekben.

A YouTube egymilliárd felhasználójával igen népszerű, azonban nem feltétlenül a zenekiadók körében. Míg ugyanis a fizikai adathordozók vásárlásának korában egy átlagos zenehallgató évente 50-75 dollár bevételt hozott a kiadóknak, a hirdetésekkel támogatott modellekből már felhasználónként csak 4 dollár jut nekik. A Spotify esetében a számok már közelebb állnak a korábban megszokottakhoz: az évi 120 dolláros előfizetési díj 70 százalékát kapják meg a lemezcégek és a kiadók. Ugyanakkor az előfizetők aránya csupán három az egyhez (37,5 millió ingyenes használóval szemben csupán 12,5 millió), a Pandora esetében pedig még ennél is sokkal rosszabb az arány (76,5 millió aktív havi felhasználóból csupán 3,5 millió fizet).

A YouTube Music Key szolgáltatásának bejelentése azért különösen fontos, mert a felhasználótömeg következtében még aránylag alacsony konverziós ráta esetén is jelentős bevétel keletkezhet. Addig is a kiadók próbálják arra szorítani a streaming-szolgáltatókat, hogy korlátozzák az ingyenes kínálatot, illetve növeljék a reklámok számát.

(Forrás: YouTube, Wall Street Journal, New York Times/WARC)

Sportkavalkád a Téli Sportválasztón

1 napja

A Téli Sportágválasztón január 27. szombaton 10 és 17 óra között több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Vasas Jégcentrumban, így mindenki megtalálja a neki való téli sportágat.

Óránként 6 káreset történt az ünnepek alatt

1 napja

December 24. és január 1. között közel 1400 kárt jelentettek a Generali Biztosítónál összesen közel 250 millió forint értékben, ami naponta átlagosan 155, illetve óránként 6 káresetet jelent.