2017. december 01.

Mennyit okosodtak városaink?

Jövő kedden Kecskemét ad otthont az egyik legnagyobb szabású városmarketing konferenciának, amely azt vizsgálja, milyen eredményeket értek el a hazai Smart City programok a városmarketingben.

A Smart City – Smart Marketing című rendezvény a város dísztermében kerül megrendezésre december 5-én 10 óra és 16 óra között. A konferencián értékelik az 5. Országos Városmarketing Verseny hallgatói pályaműveit, prezentációt tart a nyertes csapat.

A rendezvényen felszólal a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszter, Kósa Lajos, Debrecen korábbi polgármestere is, aki a Smart City programok szerepéről fog beszélni. A hazai helyzetképet Szemerey Samu, a Lechner Nonprofit Kft. vezető szakértője vázolja fel, a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének vezetője, Piskóti István a Smart City és a marketingstratégiák összefüggéseiről fog előadni.

A smart megoldások turisztikai marketingben játszott szerepéről Semsei Sándor, a Turisztikai Desztináció-menedzsment Szövetség elnöke ad elő, a Magyar Marketing Szövetség két elnökségi tagja, Varga István és Lévai Richárd pedig konkrét tanácsokat ad a digitális marketing, illetve a közösségi média alkalmazásához. A Smart City témák médiában való megjelenéséről Göbölyösné Mátrahegyi Anna, az Observer Médiafigyelő ügyvezetője fog beszélni (az Observer Budapest Médifigyelő Kft. a Médiapiac kiadójának tulajdonosa – a szerk.)

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A szervezők a jelentkezéseket december 4-éig várják.

A konferencia részletes programját itt találja.

*Változás a programban: a szervezők jelzése szerint a 11:25-kor kezdődő előadást Semsei Sándor, a TDMSZ (Turisztikai Desztináció-menedzsment Szövetség) elnöke tartja.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.