2016. október 12.

Merchandise-fronton erősít a Cartoon Network

A csatorna az európai márkaértékesítési konferencián (Brand Licensing Europe 2016) ismertette a Kalandra fel! induló termékeit.

Sikeres év az idei a Gumball márka vonatkozásában, különösen az Ibériai-félszigeten, a Közel-keleten, Közép- és Kelet-Európában, ahol jó pár Gumball-termék van elterjedőben.

A Gumball csodálatos világa szereplőgárdája erős jelenléttel büszkélkedhet az Egyesült Arab Emírségekben, ahol nemrég nyílt meg a frekventált helyen található szórakoztató létesítmény, a dubaji Cartoon Network Zone. Itt található egy Gumball-témájú kávézó és ajándékbolt, ahol számos exkluzív, beszélő Gumball-termék kapható.

A tévéműsor népszerűsítése érdekében a Cartoon Network célja minél nagyobb jelenlétet biztosítani a sorozatnak a digitális felületeken online játékok és alkalmazások formájában. 2013 szeptembere óta a Gumball-applikációk 7,5 millió letöltést generáltak és az EMEA-régióban már több mint 89 millió menetet játszottak a felhasználók. A Gumball Rainbow Ruckus lett a Turner Kids legnépszerűbb alkalmazása az első 16 hétben generált több mint 3 millió letöltéssel. Emellett a Gumball csodálatos világának Facebook-oldalát több mint 9,2 millió rajongó követi.

A legutóbbi jelentések szerint az Európa-, Afrika- és Közel-kelet-szerte 38 millió rendszeres nézővel rendelkező Kalandra fel! – az újonnan indított termékek, városszépítési kezdeményezések (mint például a Vasúttörténeti Park falának kifestése Budapesten), digitális fejlesztések és közösségimédia-marketing jóvoltából – készen áll, hogy rekordokat döntsön. A siker bizonyítékaként a Kalandra fel! elnyerte az idei UK Licensing Awards legjobb tini- és felnőtt-tartalomnak járó díját.

A Kalandra fel! márkaértékesítési programjának szerves részét alkotják a ruházati cikkek. A legutóbbi új termékek a Magyarországon is híres Zara divatáruházban jelentek meg. A spanyol divatmárka, a Desigual ruhakollekciót indított 2016 márciusában, idén ősszel pedig 4–14 éves lányokat megcélzó kollekciót dob piacra. Ugyancsak felvett kínálatába a Kalandra fel!-témájú ruhákat a Next, a Primark, a HMV és a németországi C&A, a spanyol El Corte Inglés pedig szezonális divatcikkeket is árusít.

A CN emellett kibővíti az együttműködést az Egyesült Királyság egyik meghatározó lábbeligyártójával, a Dr. Martens-zel. Ezenfelül sosem látott országos megállapodás született szintén az említett országban: a McDonald’s Kalandra fel!-termékekkel ajándékozta meg vásárlóit 2016 tavaszán és nyarán.

Mindemellett a Cartoon Network tovább erősíti a Kalandra fel! digitális jelenlétét: nemrég indult útjára Skandináviában és az Egyesült Királyságban az I See Ooo nevű virtuális valóságot igénybe vevő játék.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.