2012. január 31.

Mérésvita Prágában

Eldurvulni látszik a csehországi televíziós nézettségmérési tender körül korábban kialakult vita. Két nagy összeállt – a harmadik ellen.

Eldurvulni látszik a csehországi televíziós nézettségmérési tender körül korábban kialakult vita. Két nagy összeállt – a harmadik ellen.

Az egyik cseh gazdasági portál cikke szerint a CT közszolgálati csatorna a Modern Times Group (MTG) által tulajdonolt Prima TV-vel áll(na) össze egy nagy rohamra, melynek célpontja a CME tulajdonában lévő TV Nova volna.

A két "támadó" azt szeretné elérni, hogy csökkentsék a Nova szavazati súlyát az ország televíziós szövetségében. A portál szerint a szervezet már akár februárban állást foglalhat a javaslatról, és azonmód át is alakíthatja alapszabályát.

Az E15 cikke megemlíti: a Nova körömszakadtáig kitartott a Nielsen csehországi cége mellett, amikor a 2013-2017 közötti időszakra vonatkozó közönségmérési tender futott. (Ezt egyébként a Mediaresearch nyerte végül.)

Munkában az ÖRT új főtitkára

11 órája

Gerendi Zsolt több mint húsz ügynökségi területen eltöltött év után döntött a váltásról, majd csatlakozott az ÖRT csapatához. Fazekas Ildikó az igazgatói feladatokat látja el.

Globális hálózatot alapított a HG Media

17 órája

Magyarországon eddig példa nélküli attrakcióval próbálják visszatornászni magukat a lejtmenetből a kormányzati kommunikációs bevételektől megfosztott reklámosok - írja a 24.hu.