2018. március 07.

Mérnökképzést támogatnak

A Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies Hungary szándéknyilatkozatot írt alá az Óbudai Egyetem Híradástechnikai Intézetével a hallgatók gyakorlati képzésének támogatásáról és az intézet népszerűsítéséről.

A szándéknyilatkozatot Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese, Cseng Vej-feng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója és Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora írták alá.

Az aláírással a felek vállalták az egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán működő Híradástechnikai Intézet népszerűsítését. Az együttműködés célja az is, hogy a felek enyhítsenek a magyarországi mérnökhiányon az egyetem szakmai támogatásával, és a mérnök szakma ismertté tételével.

Az eseményen kiosztották a hallgatóknak a két vállalat és az egyetem által közösen kiírt "SmartCity lehetőségek 5G mobil infrastruktúrán" témájú pályázat díjait is.

Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora kiemelte: az egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara hagyományosan szoros kapcsolatokat ápol az ipari partnerekkel, az oktatásban és a kutatás-fejlesztésben egyaránt, annak érdekében, hogy a jövő igényeinek megfelelő szakembereket képezzenek.

Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: minden eszközükkel segítik a digitális tudás fejlesztését, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szakemberképzés jöjjön létre Magyarországon. Ezért hozták létre tavaly a 4G labort, amelyet közösen továbbfejlesztenek a 4G-ről az 5G felé.

Cseng Vej-feng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója közölte, hogy a vállalat a nemzeti tehetségfejlesztést 2014 óta szervezett programokkal támogatja, ebben évente tíz mérnökhallgatónak biztosítanak lehetőséget kéthetes kínai utazásra a legújabb IKT-technológiák tanulmányozására. A vezérigazgató bejelentette ennek az úgynevezett Seeds for the future programnak az idei indulását, és a jelenlévő mérnökhallgatókat a pályázásra buzdította - írja az MTI.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.