2011. július 22.

Meseoperát támogatott az MC Media

Az Elvarázsolt Disznó kommunikációját segítette a médiaügynökség, s ezt összekapcsolta egy másik CSR-projekttel is.

Az Elvarázsolt Disznó kommunikációját segítette a médiaügynökség, s ezt összekapcsolta egy másik CSR-projekttel is.

Rádió- és sajtómegjelenések szervezésével támogatta a Halastó Kulturális Egyesület és a Bárka Színház közös produkciójaként bemutatott gyerekoperát az MC Mediacompany. Jonathan Dove darabját, Az Elvarázsolt Disznót korábban nem játszották még Magyarországon, az ősbemutató idén június végén volt.

A médiaügynökség előzetesen olyan támogatható projektet keresett, amely a gyerekekkel és a művészettel kapcsolatos, így esett a választás a Halastóra és erre a darabra. Az Elvarázsolt Disznó egyébként az eddigi alkalmakkor teltházzal futott.

A médiatámogatáson túl, melyben partner volt a Target Media, a Sanoma Media, az Est Media Group és a Marquard Media, az ügynökség azt is elintézte, hogy 40 hátrányos helyzetű gyerek ls kísérőik is megnézhessék a darabot.

Ehhez adta magát, hogy az MC Media évek óta támogatja a szociálisan hátrányos helyzetű és roma tanulók alapfokú művészeti oktatásával és tehetséggondozásával foglalkozó Igazgyöngy Alapítványt.

Az alapítvány által támogatott gyerekek hoztak magukkal 22 saját rajzot is, amelyeket az előadás alkalmával állítottak ki. A siker nyomán úgy döntöttek, hogy szeptemberben az a meseopera ihlette műveket alkotnak, és állítanak ki egy budapesti galériában.