Az FMCG-óriás az Omnicom Media Group és a Carat között osztotta fel amerikai médiamegbízásait, és a jövőben kategóriaalapon tervezne.

Marc Pritchard nemzetközi márkaigazgató szerint a legnagyobb amerikai hirdetőként nem érzik úgy, hogy továbbra is egy kézben kellene tartaniuk a teljes médiabüdzséjüket. A 3 milliárd dollár körüli éves médiaköltés még felosztva is hatalmas. Ennek a megközelítésnek a jegyében az Egyesült Államokra, Kanadára és Puerto Ricora kiterjedő tervezési és vásárlási költségvetést két vezető ügynökség között osztották fel: az Omnicom Media Group ügyfélcsoportja kapta a munka nagyobb részét, míg a Dentsuhoz tartozó Carat a fennmaradó feladatokat. A döntésben az adatelemzési, tervezési, vásárlási, innovációs és technológiai képességek, valamint a pénzügyi szempontok játszottak szerepet. A felosztás kategóriaalapon történt, de arról egyelőre nem nyilatkoznak, hogy mely ügynökséghez mely kategóriák kerültek. Az új felállás a P&G július 1-jével induló üzleti évével lép majd teljes terjedelmében hatályba. Az eddigi médiaügynökségnél, a Starcom Mediavest csoportnál a P&G által leépítési szakaszba sorolt márkák – pl. a Duracell, egyes kozmetikumok és illatszerek - maradnak.

A tervezés, vásárlás és lebonyolítás kategóriaszintű integrálásától nagyobb rugalmasságot és hatékonyságnövekedést várnak. Az új megállapodások költségmegtakarítást is eredményeznek, de az elsődleges fókusz a márkaépítés, ennek érdekében a megmaradó pénzt vissza is forgatnák.

A P&G utoljára 18 éve rendezte át amerikai médiaügynökségi megbízásait. Pritchard szerint most már gyakrabban fog ilyesmire sor kerülni, hiszen a terület rohamosan fejlődik.

Forrás: Ad Age: P&G´s Pritchard on What Drove the Big

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.