2014. november 10.

Mi az a C generáció?

A Marie Claire Fashion Days nyitónapján a Central Médiacsoport immár negyedik alkalommal rendezte meg a Glossy Workshopot.

A Marie Claire Fashion Days nyitónapján a Central Médiacsoport immár negyedik alkalommal rendezte meg a Glossy Workshopot.

A kiadó rendezvényén Németh Anna, a Zenith Optimedia ügyfélkapcsolati igazgatója rámutatott: eddig az Y és a Z generáció elérése volt minden marketinges fő célja, azonban ezentúl a térképre kell helyeznünk a C generációt is.

A világ 10 nagyvárosában végzett, több mint 2 évig tartó nagyszabású kutatásuk fényt derített ennek a közel sem homogén csoportnak a főbb tulajdonságaira. A C az „önmegfelelő generáció”, tagjai ugyanannyira szeretnének kitűnni, mint amennyire be akarnak illeszkedni. Ők a selfie-generáció is, akik folyamatosan irányítják az imidzsüket és megosztják az életüket. Divatszakértők, akik szomjazzák az inspirációkat. Számukra a sokk az új sikk. Folytonos médiafüggőségben élnek és rutinosak a multitaskingban, azaz egyszerre képesek több feladatot elvégezni. Minden egyes eszközhöz kell számukra a megfelelő tartalom, amely fokozza az élményt. És ugyan ők azok, akik blogokat olvasnak, használják a gyors élményeket adó kényelmes applikációkat, a webről inspirálódnak, gyűjtik a személyre szabott élményeket, de a papír alapú magazinok ugyanolyan fontosak számukra.