A szoftveróriás 26,2 milliárd dollárért vásárolja meg a szakmai információkra épülő közösségi oldalt. A LinkedIn megtartja márkanevét, függetlenségét és kultúráját.

A tisztán készpénzes felvásárlást ma jelentették be, és az év végéig tervezik lezárni. Ehhez még a LinkedIn-részvényesek és néhány versenyhatóság hozzájárulása szükséges. A világszerte mintegy 433 millió felhasználóvalrendelkező üzleti közösségi oldalt továbbra is Jeff Weiner vezérigazgató irányítja majd és közvetlenül Satya Nadella Microsoft-vezérigazgatónak jelent majd.

A LinkedIn folyamatosan fejlődik: az elmúlt évben megújította mobilalkalmazását, és ezzel erőteljesebb felhasználói bevonódást ért el (a látogatások 60 százaléka mobilról érkezik), a jobb üzleti insightok biztosítása érdekében fejlesztette hírfolyamát, a Lynda.com online képzési platfrom felvásárlásával belépett egy új piacra, a Recruiter termék megújításával pedig a vállalati felhasználók igényeit igyekszik jobban kiszolgálni.

A Microsoft az Office 365 és a Dynamics termékével is összekötné a LinkedIn-t, melynek alapítói pedig a Microsoft felhőtechnológiájától várnak további jelentős növekedést.

A LinkedIn a világ legnagyobb és legértékesebb szakmai hálózata, amely folyamatosan építi erős és bővülő üzletét – áll a felváráslást bejelentő közleményben, amely hangsúlyozza: az utóbbi évek innovációi egyaránt növelték a taglétszámot, a bent lévők elkötelezettségét, valamint javították a pénzügyi eredmányeket.

Kiemelik, hogy a 433 milliós taglétszám 19 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, míg a legalább havi rendszerességgel bejelentkezők 105 milliós tábora 9 százalékos bővülést jelez, míg a negyedéves oldallátogatások 45 milliárdos száma 34 százalékos javulás. A mobilos felhasználás 60 százalék körüli aránya pedig 49 százalékos emelkedés eredménye.

Kiugróan növekedett az itt elérhető álláshirdetések száma: a hétmillió aktív ajánlat 101 százalékkal több, mint egy évvel korábban volt. A 2002 decemberében alapított és fél évvel később elindított LinkedIn jelenleg 24 nyelven érhető el.

 

Az akvizíció kapcsán Karvalics Attila, az Arvalicom vezetője is összefoglalta gondolatait - érdemes elolvasni, szerinte kinek milyen előnyökkel járhat majd a felvásárlás.