2017. december 05.

″Minden a hype-pal kezdődik″

Interjút közölt a Digital Hungary Kovács Nándorral, a hamarosan Wavemaker névre váltó MEC digitális részlegének vezetőjével.

"A hype a digitális szakma egyik jellemzője. Negyedévente, havonta jön valami hype-olt téma, de józannak kell maradni és meg kell próbálni megítélni, hogy az adott téma valóban csak egy hype, vagy egy hosszantartó fejlődési irány lesz. Ezt megéltük a keresővel, megéltük a social-lel, és megéltük a mobillal. Nyitottnak kell lenni az újdonságra, ez nagyon fontos. A marketingkommunikációt úgy kell tervezni, hogy pl. a budget egy elkülönített részét nyitva kell hagyni arra, hogy ha jön valami újdonság, azt ki tudjuk próbálni. Legyen pénz, idő, energia a tesztelésre" - mondja a szakember a folyamatosan változó hirdetési eszközökre vonatkozó kérdés kapcsán.

A vírusvideók, az influencerek és az esport kapcsán megjegyzi: "Szerintem ezeknek abszolút megvan a helye a mixben és egyre fontosabb szerepük van. Erre a területre specializálódott a divíziónk, amit Wavemakernek hívnak. Ez a csapat tartalommal, azon belül pl. influencer marketinggel foglalkozik. Saját fejlesztésű kutatásaink és kutatási eszközeink vannak erre. A fentiekre is igaz az, hogy ezek egyike sem a Szent Grál, de alapos, adatokra és szakmai intuícióra alapozott döntések segítségével ki lehet választani a megfelelő szintű használatukat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy bármilyen kitűnő is a content ötlet, semmit sem ér megfelelő disztribúció nélkül. Ha nem érjük el azokat, akiknek szólni akarunk, akkor ez tipikusan egy haszontalan hype marad."

Csermely Ákos interjújában olvashatunk továbbá a mobil hirdetésekről, felmerülnek hr kérdések, szó esik az üzletfejlesztésről és a display hirdetések jövőjéről is.