2011. augusztus 08.

Minden pénzes amerikai a neten lóg

Egy felmérés szerint körükben 98 százalékos az online penetráció, szemben az ″átlagemberek″ körében mért 79 százalékkal. A TV, rádió kevésbé megy.

Egy felmérés szerint körükben 98 százalékos az online penetráció, szemben az ″átlagemberek″ körében mért 79 százalékkal. A TV, rádió kevésbé megy.

Eltérő kommunikációs csatornákon keresztül érdemes lőni a tehetős amerikaiakra, mint az átlagra - derül ki az IAB és az Ipsos Mendelsohn közös kutatásából, melyet az amerikai háztartások kb. ötödét kitevő körben végzett.

Az eredmények szerint a tehetősek 98 százaléka online felhasználó, szemben az átlag populációban mért 79 százalékkal. Az okostelefonok terén is a tehetősek vezetnek, 33 százalékkal a 17% ellenében. A táblagépek penetrációja 15%, ami megint jóval az amerikai átlag felett van.

Nemcsak nagyobb arányban internetezik e kör, hanem többet is. A legalább évi 100 ezer dollárt keresők heti 26,2 órát töltenek a világhálón, szemben a nagy átlag 21,7 órájával. Tévét viszont csak heti 17,6 órát néznek, szemben az átlagos 34 órával. A rádióra szintén az átlagos 16 óránál jóval kevesebb, mindössze heti 7,5 óra jut.

Nem csoda, hogy e demográfiai csoport 79 százaléka érzi úgy, hogy az életét átszövi a technológia az utóbbi tíz évben. Miközben a digitális média, a technológia fontos számukra, a stresszen, a bonyolultság érzésén, az elfoglaltságon a válaszok alapján nem tud segteni.

A tehetősek is rávehetőek online kérdővek kitöltésére, ők maguk is pörögnek a közösségi médiában, e-maileznek, s találkoznak reklámokkal is, ugyanakkor a bannerekre kisebb arányban kattintanak, mint a kevésbé jómódúak. Az online információkeresésben, közösségi megosztásban viszont jobban állnak, mint az átlag.

Címkék: iab ipsos amerika

Utazók, önkéntes orvosok és segítők mentenek életet

15 perce

Tömeges balesetekhez, szülésekhez, börtönökbe és haldoklókhoz is riasztják a Máltai Szeretetszolgálat mentőjét. 2019-ben új mentőautóra gyűjtenek az Európai Utazási Biztosító (EUB) ügyfeleinek segítségével.