A vásárlóknak szusszanásnyi esélyt ad, hogy nem is okvetlenül ugyanakkor tartják az akciós napot a cégek.

Egy éve nem spórolhattál annyit, mint jövő pénteken, november 18-án az Extreme Digital által szervezett „brutális kedvezmények napján”. Magyarország legnagyobb e-kereskedője közkívánatra megrendezi az 50-70 százalékos ked-vezményt is kínáló Black Friday-t, amelyen a tavalyi kínálat közel duplája lesz elérhető – közölte egyikük.

Mint írják,

Magyarországon az Extreme Digital honosította meg az Egyesült Államokból származó Black Friday-t 2013-ban.

Azóta közkívánatra minden novemberben megrendezi az óriási, akár 50-70 százalékos árkedvezményeket kínáló akciós napot a webáruházat és hagyományos üzleteket egyaránt működtető kereskedés. 2015-ben az Extreme Digital fekete péntekjén mintegy hatezer darab okostelefon, kétezerötszáz darab porszívó, kétezer darab televízió, ezer játékkonzol, és ugyanennyi laptop talált gazdára. Az ez évi eladási adatok alapján idén karácsonykor az androidos okostelefonok és a 40-50 colos lapostévék mellett a nagyobb tudású drónok és fitneszpántok, okosórák lesznek kiemelten népszerűek a háztartási nagygépek mellett.

Szintén ütős adattal lepett meg bennünket az akcióját egy héttel későbbre időzítő eMAG, amely a tájékoztatás szerint a tavalyinál közel háromszor több terméket kínál a magyar vásárlók számára.

Idén már 450 ezer darab akciós termékből válogathatnak az eMAG.hu weboldalra látogatók

és termékenként akár 80 százalékot is megtakaríthatnak. A Black Friday eseményre való felkészülés jegyében az eMAG jelentősen növelte raktárkészleteit és logisztikai kapacitását a magyar piacon, mobil alkalmazására pedig kifejlesztette a „Fizetés-1-kattintással” funkciót, így a felhasználók bárhonnan kényelmesebben intézhetik a vásárlást - ígérik.

A Millward Brown legfrissebb, az akcióval kapcsolatos hazai kutatása szerint,

a magyarok 72 százaléka tisztában van a Black Friday fogalmával, ami jelentős (18 százalékpontos) növekedés az előző évben mért adatokhoz képest.

A reprezentatív felmérés rávilágított, hogy a válaszadók negyede ezen a napon biztosan vásárolni kíván, az online rendelést tervezők aránya pedig 20 százalékponttal meghaladja az offline vásárlókét. A tanulmányból az is kiderült, hogy a fogyasztók körében a Black Friday napján az eMAG vezeti a népszerűségi listát 29 százalékkal, míg a legközelebbi versenytársak 17 és 15 százalékkal a második és harmadik helyre szorultak. Párhuzamosan a növekvő érdeklődéssel, a vásárlók által elkölteni kívánt összeg is emelkedett idén – a válaszadók 34 százaléka több mint 60 ezer forintot tervez költeni az akció során - írják.