2011. február 02.

Mit várhatunk 2011-ben? III.: kis és küzdelmes növekedés

A médiapiaci szakemberek látnak pozitív jeleket, ám túlzás lenne kicsattanó optimizmusról beszélni. Ezúttal Kádár Tamás idei várakozásait közöljük.

A médiapiaci szakemberek látnak pozitív jeleket, ám túlzás lenne kicsattanó optimizmusról beszélni. Ezúttal Kádár Tamásnak, az Est Media Group ügyvezető igazgatójának 2011-re vonatkozó becslését közöljük.
Kádár Tamás

"2011 sem lesz a rakétaszerű felemelkedés éve, de megítélésem szerint az eddig látott visszaesés helyett lassú, szolid gyarapodásra lehet számítani. Várhatóan Magyarország is minimális gazdasági növekedés elé néz, de ez a lakossági fogyasztásban alig jelentkezik majd. Éppen ezért a médiaköltések területén sem lesz 'áttörés', ennek ellenére a médiainflációt követő, azt kompenzáló növekedésre talán lehet számítani.

Egyes - nem kis - szegmensek kimondottan csökkeni fognak a válságadók hatására, mások egy picit magukhoz térnek; ugyanakkor a médiapiaci szereplők között is egyenetlenül oszlik majd el a reklámbevétel, véleményem szerint az önálló, egyedülálló, kisebb médiumok kárára, a nagyobb portfóliók 'örömére'. Mindent összevetve kis és küzdelmes növekedésre, illetve a piac további konszolidációjára, koncentrációjára számítok 2011-ben" - nyilatkozta a Médiapiacnak Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezető igazgatója 2011-es évre vonatkozó körkérdésünk keretében.

 

A 2011-es médiapiaci várakozásokat firtató körképünk teljes egészében elolvasható a Médiapiac 2011 1-2. számában, amely február 3-án jelenik meg!

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.