2011. február 11.

Mit várhatunk 2011-ben? IX.: a válság szezonnak ezennel vége

A hirdetők éberebbek, mint bármikor, mondta el Soós Gergely, a neo digitális ügynökség ügyvezetője 2011-es körkérdésünk keretében.

A hirdetők éberebbek, mint bármikor, mondta el Soós Gergely, a neo digitális ügynökség ügyvezetője 2011-es körkérdésünk keretében.
Soós Gergely

"Hogy felébrednek-e a hirdetők? Talán éberebbek, mint bármikor! Figyelik, hogy a költésükért mit kapnak cserébe, ami tovább növeli a performance marketing és az erre leginkább alkalmas terep, az internet szerepét.

Ez főleg az online értékesítést folytató e-kereskedők és a kkv-szegmens hirdetői jelenlétét erősíti. A hagyományosabb márkák részéről is költésnövekedést várok a digitális médiában, de ennek előreláthatóan nem minden része csapódik le az online kiadóknál. A vásárolt mellett ugyanis a saját és a szerzett média is egyre nagyobb szerephez jut. Vagy ezek valamilyen mixe, mint például a közösségi médiás kampányok.

A vásárolt média terén a keresőhirdetések szegmensében lassuló növekedéssel számolok, a display piac viszont újradefiniálhatja magát, amihez a videohirdetések és a sokszor említett, de idehaza mégis ritkán alkalmazott multimédiás interaktív bannerek adhatják meg a lökést. Az internet véglegesen a médiamix kihagyhatatlan részévé válik, igen erős, sokszor kizárólagos kombót alkotva a tévével. A válságszezont pedig ezúttal ünnepélyesen lezárom" - így szólt Soós Gergely, a Neo Interactive ügyvezető igazgatójának optimista kommentárja 2011-re vonatkozóan.

 

A 2011-es médiapiaci várakozásokat firtató körképünk teljes egészében elolvasható a Médiapiac 2011 1-2. számában, amely február 3-án jelent meg! A digitális lap elérhető ezen a linken.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.