2011. február 07.

Mit várhatunk 2011-ben? V.: hátha végre kilábalunk

A médiapiaci szakemberek látnak pozitív jeleket, ám túlzás lenne kicsattanó optimizmusról beszélni. Íme, Hivatal Péter 2011-es előrejelzése.

A médiapiaci szakemberek látnak pozitív jeleket, ám túlzás lenne kicsattanó optimizmusról beszélni. Ezúttal Hivatal Péternek, a Metropol vezérének 2011-re vonatkozó előrejelzését közöljük. Eddig mindig úgy tűnt, már nincs lejjebb, de volt. Majd most. Talán.
Hivatal Péter

"A magyar gazdaság az általános recesszió előtt sem volt túl jó állapotban, ezért a kilábalás is lassúbb. Nyugat-Európában már újraindul a gazdasági fejlődés, sőt vannak olyan országok - elsősorban skandináv államok -, ahol alig volt visszaesés. Nálunk erre várni kell, tavaly nem sok jelét láttuk a kilábalásnak. A szakértők, közgazdászok 2011-re ugyanakkor már jeleznek némi fellendülést, de ezzel óvatosan kell bánni. Eddig is azt gondoltuk, hogy már nincs 'lejjebb', de mégiscsak volt (akárcsak a magyar focinál).

A külföldi környezet változása, az optimista várakozások, az erősödő export viszont arra utal, hogy idén végre elindulunk felfelé, beleértve a lakossági fogyasztás növekedését, ami az egyik legfontosabb tényező a kommunikáció számára. Látva az év eleji indulást az emelkedést inkább az év második felére várom. Sokszor reméltük, hogy végre kilábalunk, bízom benne, hogy most beválik a jóslatom" - mondta el Hivatal Péter, a Metropol vezérigazgatója a 2011-es évre vonatkozó körkérdésünk keretében.

 

A 2011-es médiapiaci várakozásokat firtató körképünk teljes egészében elolvasható a Médiapiac 2011 1-2. számában, amely február 3-án jelent meg!

Címkék: metropol 2011 trend

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.