2011. február 07.

Mit várhatunk 2011-ben? V.: hátha végre kilábalunk

A médiapiaci szakemberek látnak pozitív jeleket, ám túlzás lenne kicsattanó optimizmusról beszélni. Íme, Hivatal Péter 2011-es előrejelzése.

A médiapiaci szakemberek látnak pozitív jeleket, ám túlzás lenne kicsattanó optimizmusról beszélni. Ezúttal Hivatal Péternek, a Metropol vezérének 2011-re vonatkozó előrejelzését közöljük. Eddig mindig úgy tűnt, már nincs lejjebb, de volt. Majd most. Talán.
Hivatal Péter

"A magyar gazdaság az általános recesszió előtt sem volt túl jó állapotban, ezért a kilábalás is lassúbb. Nyugat-Európában már újraindul a gazdasági fejlődés, sőt vannak olyan országok - elsősorban skandináv államok -, ahol alig volt visszaesés. Nálunk erre várni kell, tavaly nem sok jelét láttuk a kilábalásnak. A szakértők, közgazdászok 2011-re ugyanakkor már jeleznek némi fellendülést, de ezzel óvatosan kell bánni. Eddig is azt gondoltuk, hogy már nincs 'lejjebb', de mégiscsak volt (akárcsak a magyar focinál).

A külföldi környezet változása, az optimista várakozások, az erősödő export viszont arra utal, hogy idén végre elindulunk felfelé, beleértve a lakossági fogyasztás növekedését, ami az egyik legfontosabb tényező a kommunikáció számára. Látva az év eleji indulást az emelkedést inkább az év második felére várom. Sokszor reméltük, hogy végre kilábalunk, bízom benne, hogy most beválik a jóslatom" - mondta el Hivatal Péter, a Metropol vezérigazgatója a 2011-es évre vonatkozó körkérdésünk keretében.

 

A 2011-es médiapiaci várakozásokat firtató körképünk teljes egészében elolvasható a Médiapiac 2011 1-2. számában, amely február 3-án jelent meg!

Címkék: metropol 2011 trend

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

2 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.