2011. február 08.

Mit várhatunk 2011-ben? VI.: még nem beszélhetünk fellendülésről

A médiapiaci szakemberek látnak pozitív jeleket, ám túlzás lenne kicsattanó optimizmusról beszélni. Kovács Krisztián (TV2) nyilatkozott 2011-ről.

A médiapiaci szakemberek látnak pozitív jeleket, ám túlzás lenne kicsattanó optimizmusról beszélni. Ezúttal Kovács Krisztián, a TV2 kereskedelmi igazgatója mondta el, mit vár 2011-ben. Szerinte a tematikus adók nyomulása nem veszélyezteti egyelőre a nagy országosok helyzetét.
Kovács Krisztián

"Bár több mint két év telt el a gazdasági válság magyarországi begyűrűzése óta, fellendülésről még nem beszélhetünk sem a reklám-, sem a televíziós piacon. Pozitív változás azonban az új médiatörvényben engedélyezett termékelhelyezés és a reklámszpotok szerkesztésének szabálymódosítása, melyekkel még hatékonyabban tudjuk megjeleníteni a hirdetői márkákat. A TV2-nél folyamatosan bővítjük az új generációs megoldások körét, és teszteljük a médiatörvény adta lehetőségeket, például a reklámblokkok rövidítésével. A TV2 reklámblokkjai 2010 utolsó negyedévében teljes napi átlagban már rövidebbek voltak, mint a másik nagy országos kereskedelmi csatornán.

A kábeltelevíziós piacon 2011-ben sem várunk jelentős növekedést, de a kábelcsatornák nem elhanyagolhatóak, és a reklámbüdzsék optimális felhasználása érdekében érdemes az országos kereskedelmi adók mellet ezen csatornákon is reklámozni. Nem véletlen, hogy a TV2-csoport tovább növelte portfólióját: a FEM3 női csatorna mellett elindult a PRO4, amely a kiemelt műsorsávokban a 25–34 éves férfiak szórakoztatását tűzte ki célul" - így Kovács Krisztián, a TV2 kereskedelmi igazgatója, aki a 2011-es évre vonatkozó körkérdésünk keretében nyilatkozott.

 

A 2011-es médiapiaci várakozásokat firtató körképünk teljes egészében elolvasható a Médiapiac 2011 1-2. számában, amely február 3-án jelent meg! A digitális lap elérhető ezen a linken.

Címkék: tv2 2011 trend

Mentes gasztrofesztivált rendeznek Budapesten

2 napja

Minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit egy különleges kétnapos fesztiválon 2019. február 23-án és 24-én Budapesten.