2011. február 09.

Mit várhatunk 2011-ben? VII.: soha nem tér vissza a régi piac

Az idei piaci kilátásokra vonatkozó körkérdésünkre ezúttal Gábos Zsuzsa, az Ipsos médiakutatási igazgatója válaszolt.

Az idei piaci kilátásokra vonatkozó körkérdésünkre ezúttal Gábos Zsuzsa, az Ipsos médiakutatási igazgatója válaszolt. A szakember szerint az olvadás már megkezdődött, de a piac sosem lesz már olyan, mint volt. Utóbbi ugyanakkor nemcsak negtív értelemben értendő.
Gábos Zsuzsa

"A gazdasági válság első évét jellemző dermedtség olvadását már 2010-ben is érzékeltük a marketingkommunikációs kutatások terén. Természetesen ebben az időszakban elsősorban a nagyobb cégek engedhették meg maguknak, hogy kutatásokkal tegyék hatékonyabbá üzletfejlesztésüket vagy stabilizálják helyzetüket a piacon. Reméljük, ez az 'olvadási folyamat' idén sem áll meg, sőt, kiterjed majd a közepes médiavállalkozásokra is bizonyos szegmensekben.

Világosan látszik, hogy a piac már sohasem lesz olyan, mint volt a válság előtt, ami egyébként pozitív változást is jelent: egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy ügyfeleink - mivel sokkal alaposabban meg kell fontolniuk, mire költenek - már nem a 'valamit, de olcsón' kutatási ajánlatokat választják, sokkal inkább azokat, amelyek mögött valódi minőségi kutatói szolgáltatás áll. A minőség mellett az innovatív kutatási megoldások ügyfeleinknek való szállítása a másik fontos dolog, amelyre 2011-ben is építeni szeretnénk. Úgy látjuk, érdemes ilyenekbe beruháznunk, mert tapasztalatunk szerint növekszik az újszerű eljárások iránti igény a piacon" - foglalta össze 2011-es várakozásait Gábos Zsuzsa, az Ipsos médiakutatási igazgatója.

 

A 2011-es médiapiaci várakozásokat firtató körképünk teljes egészében elolvasható a Médiapiac 2011 1-2. számában, amely február 3-án jelent meg! A digitális lap elérhető ezen a linken.

Címkék: ipsos 2011 trend