2011. február 09.

Mit várhatunk 2011-ben? VII.: soha nem tér vissza a régi piac

Az idei piaci kilátásokra vonatkozó körkérdésünkre ezúttal Gábos Zsuzsa, az Ipsos médiakutatási igazgatója válaszolt.

Az idei piaci kilátásokra vonatkozó körkérdésünkre ezúttal Gábos Zsuzsa, az Ipsos médiakutatási igazgatója válaszolt. A szakember szerint az olvadás már megkezdődött, de a piac sosem lesz már olyan, mint volt. Utóbbi ugyanakkor nemcsak negtív értelemben értendő.
Gábos Zsuzsa

"A gazdasági válság első évét jellemző dermedtség olvadását már 2010-ben is érzékeltük a marketingkommunikációs kutatások terén. Természetesen ebben az időszakban elsősorban a nagyobb cégek engedhették meg maguknak, hogy kutatásokkal tegyék hatékonyabbá üzletfejlesztésüket vagy stabilizálják helyzetüket a piacon. Reméljük, ez az 'olvadási folyamat' idén sem áll meg, sőt, kiterjed majd a közepes médiavállalkozásokra is bizonyos szegmensekben.

Világosan látszik, hogy a piac már sohasem lesz olyan, mint volt a válság előtt, ami egyébként pozitív változást is jelent: egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy ügyfeleink - mivel sokkal alaposabban meg kell fontolniuk, mire költenek - már nem a 'valamit, de olcsón' kutatási ajánlatokat választják, sokkal inkább azokat, amelyek mögött valódi minőségi kutatói szolgáltatás áll. A minőség mellett az innovatív kutatási megoldások ügyfeleinknek való szállítása a másik fontos dolog, amelyre 2011-ben is építeni szeretnénk. Úgy látjuk, érdemes ilyenekbe beruháznunk, mert tapasztalatunk szerint növekszik az újszerű eljárások iránti igény a piacon" - foglalta össze 2011-es várakozásait Gábos Zsuzsa, az Ipsos médiakutatási igazgatója.

 

A 2011-es médiapiaci várakozásokat firtató körképünk teljes egészében elolvasható a Médiapiac 2011 1-2. számában, amely február 3-án jelent meg! A digitális lap elérhető ezen a linken.

Címkék: ipsos 2011 trend

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.