2011. február 10.

Mit várhatunk 2011-ben? VIII.: a stabilizáció éve

Györke Zoltán, a Lapcom ügyvezetőigazgató-helyettese szerint még nem a fordulat éve jön. A kiskereskedelem csak lassan talál magára.

Györke Zoltán, a Lapcom ügyvezetőigazgató-helyettese szerint még nem a fordulat éve jön. A kiskereskedelem csak lassan talál magára.
Györke Zoltán

"2011 szerintünk még nem a fordulat, inkább a stabilizáció éve lesz. A GDP-növekedési előrejelzések (2-3 százalék) valószínűleg reálisak, de ez csak késéssel fog leszivárogni a reálszférába. A média számára kulcsfontosságú kiskereskedelmi forgalom csak lassan tér majd magához.

A fentiek levetüléseként a médiapiacon stabilizálódást várunk, de nem hiszünk a gyors felfutásban. Bízunk benne, hogy a teljes reklámköltés már nem fog tovább csökkeni, akár némi növekedés is elképzelhető. A különadók által érintett szereplők viselkedése ezt a várakozást negatív irányban befolyásolhatja. A nyomtatott termékek újabb küzdelmes év elé néznek, nem utolsósorban az utóbbi két évben kialakult nyomott tévés árszint miatt. Az internet tovább erősödhet, de a magyar piacon kialakult alacsony árszínvonalú 'CT-mánia' nem segíti a tartalomszolgáltatókat.

A Lapcom helyzete nagyon stabil, növekedési kilátásai a piachoz képest jók. A két regionális napilapunk példányszám-, olvasómegtartó képessége az országban a legjobbak között van, erre lehet építeni - akár új termékeket is. Hirdetési szempontból portfóliónk a helyi piacokon továbbra is szinte megkerülhetetlen. Mindeközben dinamikusan fejlesztjük online termékeinket, aminek leglátványosabb példája az idén januárjában teljesen megújult ingatlanbazar.hu. 2011-ben a siker záloga a több lábon állás (print és online) lesz" - mondta el körkérdésünk keretében Györke Zoltán, a Lapcom ügyvezetőigazgató-helyettese.

 

A 2011-es médiapiaci várakozásokat firtató körképünk teljes egészében elolvasható a Médiapiac 2011 1-2. számában, amely február 3-án jelent meg! A digitális lap elérhető ezen a linken.

Címkék: 2011 trend lapcom