Az IAB a Millward Brown Digitallal és a Tremor Videoval közösen mérte fel, hogy az egyes eszközökön (desktop, táblagép, okostelefon), illetve a különböző generációknál milyen formátumok a leghatékonyabbak.

A kutatás néhány kulcsmegállapítása:

  • A multiscreen videóknál a márkázást a kisebb képernyőkre gondolva kell megvalósítani: a logóknak, feliratoknak, termékképeknek a kis képernyőkön is látszódnia kell.
  • A táblagépek és az okostelefonok másként működnek: az ezredforduló környékén születetteket hasonló hatásfokkal érik el, a fiatalabbak azonban inkább okostelefonon, míg a 35-54 éves korosztály tableten szólítható meg.
  • A reklámok optimális hossza az eszköztől és a néző életkorától s függ: az ezredfordulós generáció köreiben a 10 másodperces reklámok hatékonyabbak, míg a 35-54 évesek körében a 30 másodperces megvalósítások érnek el jobb eredményt.

A részletes jelentés mellékelten letölthető.

Forrás: IAB

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.