2014. március 24.

Mobil médiaélmény a zöld taxikban

A főváros legmodernebb környezetkímélő autóiban a szórakozás új, kötetlen formája élhető át a Telenor televíziós szolgáltatása révén.

A főváros legmodernebb környezetkímélő autóiban a szórakozás új, kötetlen formája élhető át a Telenor televíziós szolgáltatása révén.

A Budapest Taxi bemutatta „zöld” gépjárműparkjának első darabjait, köztük két elektromos meghajtású Nissan Leafet és egy CNG meghajtású Opel Zafirát. Ezekben az autókban elérhető a Telenor tavaly év végén bevezetett online tévészolgáltatása, a MyTV: az utasok a Telenor által biztosított táblagépeken menet közben is megnézhetik az aktuális sportközvetítéseket vagy a híradót, kedvenc sorozatuk ismétlését, de akár a videótár tartalmai között is böngészhetnek az utazás során, így még több embernek nyílik lehetősége az újdonság kipróbálására.

A szolgáltatás hátterét a Telenor Hipernet hálózata biztosítja, melynek lefedettsége megközelíti az 50%-ot Budapesten. Az innovatív streaming szolgáltatás szinte bárhol, bármikor elérhetővé teszi egyes televíziók adásait számítógépen, laptopon és mobileszközökön (táblagépen és okostelefonon) egyaránt. A Telenor MyTV-ben jelenleg 14 tévécsatorna élő, és 10 csatorna visszanézhető adása, valamint a videótár révén több mint kétezer órányi film és sorozat érhető el kiváló minőségben.

A folyamatosan fejlődő szolgáltatás ingyenes próbaidőszaka március 31-ig tart, de a Budapest Taxi autóiban ezután is bárki kipróbálhatja és átélheti a mobil televíziózás élményét.

„Nagyon örülök, hogy a Budapest Taxi előremutató, környezettudatos projektjében a Telenor is együttműködő partnerként vehet részt. A Telenor a környezettudatosság és az innováció mellett egyaránt elkötelezett vállalat, ezért külön öröm számomra, hogy ez a két fontos törekvés egy projektben valósulhat meg.” – mondta el Takács Zoltán, a Telenor Magyarország digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)