2018. augusztus 27.

„Mobilitást mindenkinek!”

Bár még két év van a 2020-as Tokiói Paralimpiai Játékokig a Toyota már most több platformon is támogatja a parasportokat és társadalmi elfogadottságukat.

Az Olimpiai és Paralimpiai Játékok nemzetközi partnereként (és a Magyar Olimpiai Bizottság Platina fokozatú támogatójaként) a Toyota támogatja a parasportokat és hozzájárul egy elfogadóbb, alulról szerveződő társadalom létrehozásához, illetve a Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékok Szervezőbizottságával, valamint a szélesebb értelemben vett japán üzleti közösséggel karöltve dolgozik ezért a célért. Már nincs sok idő a Paralimpiai Játékok megrendezéséig, így a Toyota világszerte tovább népszerűsíti a parasportokat, miközben „Mobilitást mindenkinek!” mottóval új megoldásokat támogat.

„Sir Philip Cravennel, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnökével 2015-ben folytatott megbeszéléseinket követően, illetve számos parasportolóval történt beszélgetésemnek köszönhetően még jobban elköteleztem magam amellett, hogy a Toyota mindenki számára kínáljon mobilitási megoldásokat. E megfontolás alapján lépéseket teszünk nem csupán egyre jobb autók előállítására, hanem az autókon túlmutató különféle mobilitási igények kielégítése érdekében is. Meggyőződésem, hogy mindez segít értékelni a különbségeket, és segít megszabadulnunk az olyan sablonos gondolkodástól, ami fékezi a miénkhez hasonló, nagy szervezeteket a társadalmi előítéletek és a diszkrimináció témakörében. Úgy tekintek a Toyota részvételére a paralimpiai mozgalomban, mint egy sorsdöntő lépésre az ’Egy Toyota’ célkitűzésünk felé, illetve mint egy szerény lépésre az ’Egy világ, egy álom, egy emberiség’ jelmondat megvalósítása érdekében” - fogalmaz Akio Toyoda, a vállalat világszintű elnöke.

„A Toyotának a ’Mobilitást mindenkinek!’ eszméje alapján megfogalmazott célja nemcsak a mozgáskorlátozottaknak szól, hanem mindenkinek, ezért is bír különleges jelentéssel” - teszi hozzá Sir Philip Craven, aki 2018 júniusa óta a Toyota igazgatósági tagja. „Amikor Akio Toyoda néhány évvel ezelőtt először látogatott el az IPC központjába, azt írta be vendégkönyvünkbe, hogy ’Küzdjünk a jövőnkért. Egy világ, egy álom, egy emberiség, egy Toyota’ – és ez mély benyomást tett rám. Elkezdtem hinni abban, hogyha együtt küzdünk a Toyotával, akkor az egy valóban jobb jövőhöz vezethet, ahol mindenki rendelkezik majd a mozgás szabadságával.”

A Toyota a dolgozók által, illetve a Tokió 2020 Szervezőbizottsággal és a Japán Üzleti Bizottsággal közös munka révén támogatja a praralimpiai mozgalmat.

Címkék: gazdaság sport toyota