2016. szeptember 22.

Mobilra is jön az automatikusan induló videó

Az Apple és a Google is beépítette legújabb mobilböngészőjébe a megoldást, ami a hirdetőket boldoggá teheti, a felhasználókat viszont felbosszanthatja.

A Facebook már egy ideje kínálja a felhasználók hírfolyamában automatikusan – hang nélkül – elinduló videót. Néhány hirdetéstechnológiai szolgáltató már korábban is élt a megoldással, így például a Washington Postot, a Hearst-öt, a Vice-t és a Mashable-t is ügyfelei között tudó JW Player. A cég vezérigazgatója, Jeroen Wijering arra számít, hogy idővel az emberek hozzászoknak ehhez, és ugrásszerűen megnövekszik majd a videólejátszások száma.

Ugyanakkor a felhasználók számára nem túl egyértelműek a megoldás előnyei – egy olyan időszakban, amikor a reklámblokkolás folyamatosan rekordokat dönt, egy még tolakodóbb és figyelemelterelőbb megoldásnak érezhetik, ráadásul a kapcsolódó adatforgalom is további költségeket jelenthet számukra.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a Google és Apple böngészőiben lehetőség lesz-e pre-roll hirdetések elhelyezésére is.

(Forrás: WSJ/Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.