2010. június 06.

Mobiltévét a briteknek!

Ugyanúgy és változatlan lelkesedéssel mobiltévéznének a britek – mutatja egy öt évvel ezelőtti felmérést követő közvélemény-kutatás eredménye.

ugyanúgy és változatlan lelkesedéssel mobiltévéznének a britek – mutatja egy öt évvel ezelőtti felmérést követő közvélemény-kutatás eredménye.

Az amerikai Telegent Systems kétezer fős mintán végeztetett kutatása – akárcsak a 2004-2005-ben a Nokia által megrendelt felmérés - arra az eredményre jutott, hogy a britek 58 százaléka szeretne élni a mobiltévézés előnyeivel. Az eredmény a 18-24 évesek között 80, a 25-34 éves nemzedékben 76 százalék volt.

A szigetországiak nemcsak elkötelezettségükön, de koncepciójukon sem változtattak; zömük közlekedés, sorban állás közben, otthon vagy a munkahelyükön élnének a lehetőséggel, ha már beruháztak egy tévéképes telefonba. Ugyanakkor a vásárlások nem igazolják vissza a jelzett a mértékű érdeklődést. Ennek oka a cég első embere szerint az lehet, hogy az európai szolgáltatók és vásárlók kivárnak, amíg nem lesz rend a szabványdzsungelben, illetve nem csökkennek jelentősen a szolgáltatás árai.