2014. október 16.

Moszkvában konferenciáztak az önszabályozásról

A tanácskozásra a Global Advertising Summit keretében került sor.

A tanácskozásra a Global Advertising Summit keretében került sor.

Idén kiemelt téma volt a reklámpiacot érintő önszabályozás a Global Advertising Summit programjában. A tanácskozásra október 9-10-én került sor Moszkvában. A konferenciát a helyi főpolgármesteri hivatal szervezte, míg a szakmai tartalmat az IAA koordinációjával állították össze.

"Bár nincs még önszabályozó szervezet Oroszországban, de az orosz 'GVH' bevonja a döntéseibe az iparág képviselőit. Ez pedig mindenképpen bíztató kiindulási alap volt a konferencián zajló párbeszédhez" – foglalta össze a konferencia üzenetét Fazekas Ildikó, aki volt EASA-elnökként kapott meghívást a rendezvényre. A magyar szakember a konferencián két előadást is tartott.

"A hallgatóságban a hatóságok képviselői mellett parlamenti képviselő is részt vett, és tőlük éppúgy nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, mint az ipar képviselőitől. Örülök, hogy kedvezően fogadták az üzenetet, amely szerint mindkét fél - az ipar és a jogalkotó is -szükséges a sikeres önszabályozáshoz, és amelyre partnerként lehet tekinteni a reklámmal kapcsolatos kérdésekben" – tette hozzá.

A megnyitó beszédet Szergej Szobjanyin főpolgármester tartotta.

Az önszabályozás szempontjából a konferencia egyik legfontosabb hozadéka, hogy Vlagyimír Csernyikov, Moszkva reklámért és médiáért felelős vezetője a reklámozás kérdéseiről szóló kerekasztal indításáról tett bejelentést, amelyre a reklámipar vezetőit hívja meg.