2017. február 08.

Mozgáskorlátozott gyermekeknek nyújt segítséget az UPS

A logisztikai vállalat minden évben egy kiemelt társadalmi feladatot ellátó szervezetet, intézményt támogat.

A UPS Magyarország Kft. az idén Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium, illetve az azt működtető alapítvány, a Zsótér Pál Alapítvány számára ajánlott fel 15.000 dollárt. Az intézmény célja mozgáskorlátozott gyermekek oktatása, társadalmi integrációjuk megkönnyítése.

„A UPS által felajánlott összeg nagy segítség a számunkra – mondta el Locsmándi Alajos, az iskola igazgatója. – Az adományból az eszköz- és játékkölcsönzőnk felszerelését valósítjuk meg, illetve olyan eszközöket veszünk, mely a beszélni nem tudó diákjaink kommunikációját segíti.”

„A vállalati kultúránknak fontos része a jótékonyság, és az önkéntes segítségnyújtás – nyilatkozta Kántor Gabriella, a UPS Magyarország operációs vezetője. – Nagyon örülünk, hogy idén is sikerült egy erre érdemes intézménynek segítenünk, akik ráadásul olyan fontos ügyben tevékenykednek, mint a mozgáskorlátozott gyermekek oktatása.”

Magyarországon startol az UNICEF új programja

1 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.