2018. május 17.

Munkába állt a Möbius és a a Citroën chatbotja

Májusban debütált az első magyar chatbot, amely autók értékesítésével foglalkozik.

A Möbius Mobile Marketing ügynökség a tavalyi Libri Ajándékkereső után idén a Citroën magyarországi vezérképviselete megbízásából készített chatbotot - tudtuk meg a lapunknak elküldött közleményből.

A Facebook Messengeren működő Citroën chatbot asszisztens első feladata az áprilisban debütált új C4 Cactus modell bemutatása, valamint a tesztvezetések és az ajánlatkérések kezelése. Nem titkolt célja a chatbotnak, hogy később a márka összes modelljével kapcsolatban szolgálhasson hasznos információkkal.

Az automatizált beszélgetéseken túl a chatbot asszisztens arra is képes, hogy igény esetén összekösse az érdeklődőket a Citroën munkatársaival, és mesterséges intelligenciájának köszönhetően folyamatosan tanítva önállóan is egyre több kérdésre tudja a választ.

A Möbius 2012-es megalakulása óta keresi a legújabb kreatív technológiákat, amelyek segítségével egyedi digitális marketing megoldásokat építhet ügyfelei számára. Az elmúlt másfél évben az ügynökség a népszerű üzenetküldő alkalmazásokban működő egyedi chatbotok tervezésére, megvalósítására és üzemeltetésére fókuszált, mert ebben látja a márkák és a fogyasztók közötti hatékony üzleti kommunikáció jövőjét.

 

Csalókra figyelmeztet a UPC

5 órája

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a szolgáltatás átírásával kapcsolatos jogosulatlan visszaélések, amelyek során csalók élnek vissza a UPC nevével és ügyfeleinek jóhiszeműségével.