2011. január 25.

Murdochnak drukkol a WPP vezére

Sir Martin Sorrell szerint a felhasználók által generált tartalom nem elég jó ahhoz, hogy a profi anyagokat helyettesítse.

Sir Martin Sorrell szerint a felhasználók által generált tartalom nem elég jó ahhoz, hogy a profi anyagokat helyettesítse. A WPP ügynökségi holding vezére emellett szorosabb együttműködést sürget a média, az ügynökségek és a hirdetők között.

A tartalomfogyasztásban a fizetős modellnek kell előtérbe kerülnie, mivel a hirdetési pénzek mostanra nem fedezik a tartalomgyártás költségeit - mondta egy nemrégiben lezajlott eseményen Sir Martin Sorrell, a WPP globális vezére. A MediaPost beszámolója szerint hozzátette: "Rupert Murdochnak sikert kell elérnie".

Sorrell szerint az államoknak komolyabb támogatást kellene adniuk a médiacégek számára, mivel csak így lehet minőségi tartalmat előállítani. A vezető kételyét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a felhasználók által generált tartalom alkalmas-e a professzionális anyagok helyettesítésére.

Miközben a válság nyomán minden piaci szereplőn fokozott nyomás van, Sorrell szerint mégis szorosabban együtt kellene működnie hirdetőnek, ügynökségnek és médiatulajdonosnak. Utóbbiakat az ügynökségeknek "kvázi ügyfélként" kellene tekinteniük - tette hozzá.

Az ügynökségi vezető nemcsak a felhasználói tartalmakkal szemben szkeptikus, hanem a Kína mániával kapcsolatban is. Úgy véli, miközben tagadhatatlan a feltörekvő piacok szerepe (ezt épp a WPP terjeszkedési stratégiája igazolja), nem szabad elfelejteni az Egyesült Államok jelentőségét a világgazdaság alakulása szempontjából.

 

Nemzetközi díjat kapott Sztaniszláv András

2 órája

A Magyar PR Szövetség alelnöke péntek este vette át az elismerést a szerbiai Zlatibor-ban. A PRO.PR Award olyan kommunikációs szakembereket díjaz, akik munkájukkal segítik a PR szakma fejlesztését és javítják megítélését.

Kezdeményezés a fenntartható ökoszisztémáért

3 órája

A legnagyobb hazai vállalatok fogtak össze annak érdekében, hogy szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal és kapcsolatrendszerükkel együttesen segítsék 100 startup nemzetközi sikereit.