2011. január 25.

Murdochnak drukkol a WPP vezére

Sir Martin Sorrell szerint a felhasználók által generált tartalom nem elég jó ahhoz, hogy a profi anyagokat helyettesítse.

Sir Martin Sorrell szerint a felhasználók által generált tartalom nem elég jó ahhoz, hogy a profi anyagokat helyettesítse. A WPP ügynökségi holding vezére emellett szorosabb együttműködést sürget a média, az ügynökségek és a hirdetők között.

A tartalomfogyasztásban a fizetős modellnek kell előtérbe kerülnie, mivel a hirdetési pénzek mostanra nem fedezik a tartalomgyártás költségeit - mondta egy nemrégiben lezajlott eseményen Sir Martin Sorrell, a WPP globális vezére. A MediaPost beszámolója szerint hozzátette: "Rupert Murdochnak sikert kell elérnie".

Sorrell szerint az államoknak komolyabb támogatást kellene adniuk a médiacégek számára, mivel csak így lehet minőségi tartalmat előállítani. A vezető kételyét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a felhasználók által generált tartalom alkalmas-e a professzionális anyagok helyettesítésére.

Miközben a válság nyomán minden piaci szereplőn fokozott nyomás van, Sorrell szerint mégis szorosabban együtt kellene működnie hirdetőnek, ügynökségnek és médiatulajdonosnak. Utóbbiakat az ügynökségeknek "kvázi ügyfélként" kellene tekinteniük - tette hozzá.

Az ügynökségi vezető nemcsak a felhasználói tartalmakkal szemben szkeptikus, hanem a Kína mániával kapcsolatban is. Úgy véli, miközben tagadhatatlan a feltörekvő piacok szerepe (ezt épp a WPP terjeszkedési stratégiája igazolja), nem szabad elfelejteni az Egyesült Államok jelentőségét a világgazdaság alakulása szempontjából.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.