2017. május 31.

Mutasd az ötleted! címmel kreatív tehetségkutató indul

A Budapest Zeitgeist és a BrandFestival a Republic Grouppal és az Umbrella Budapest – New Yorkkal együttműködésben mutatja be.

2017. június 8-án, az A38 hajóra várják azokat az artdirectorokat, copywritereket, filmrendezőket, fotográfusokat vagy digitális innovátorokat, akik úgy érzik, birtokában vannak egy izgalmas, kreatív ötletnek, vagy egy erős szakmai portfóliónak, és már csak a kezdő lökés hiányzik a megvalósításhoz.

Hogy megkönnyítsék a kreatívok befutását, meghirdették a Creative Opent, amelyre pályázhatnak portfólióval vagy a kiírt briefre készített anyagukkal, és aminek fődíjaként a verseny legjobbja félmillió forintos ösztöndíjban részesülhet.

Azt szeretnék, ha lenne egy alkalom, amikor azok a fiatal tehetségek, akik a kreatív iparban képzelik el a jövőjüket megmutathatnák, mit tudnak, új ismeretségeket köthetnek, elcsíphetnek egy jó állást, vagy meghallgatják azoknak a szakembereknek a véleményét, akik a verseny zsűrijét alkotják.

A Creative Open zsűrije:

Oltai Kata (kurátor), Déri Miklós (fotográfus), Fabricius Gábor (Republic Group), Pőcze Balázs (MITO), Länger Vera (Isobar), Jedlicska Márton (Umbrella), Luka Kostil (rendező), Bánlaki Stella (Forbes Magyarország), Szörnyi Kriszta (kurátor, TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest), Vekkel László (HPS Group), Pál Zsombor (Kreatív).

A verseny kétlépcsős rendszerben zajlik. A kora délután kezdődő shortlist panelban a versenyzők 15 percet kapnak, hogy leülhessenek a zsűritagokkal, és egyenként megmutathassák nekik a portfóliójukat/briefre készített anyagukat, az esti döntőre azonban csak zsűri által kijelölt legjobb tíz juthat be. Ők már közönség előtt, élesben mutathatják meg, mit tudnak.

Jelentkezés: creativeopen01@gmail.com.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

17 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.