2011. január 12.

MySpace - búcsú félezer embertől

A közösségi médiacég összesen félezer alkalmazottjától kíván megválni. A lépés többségében amerikaiakat érint, de Európában is lesz leépítés.

Hivatalosan is megerősítették: a közösségi médiacég összesen félezer alkalmazottjától kíván megválni, többségében amerikai dolgozóktól, de a karcsúsításnak áldozatul esik több tucat európai munkatársuk is.

Hivatalosan is megerősítette a MySpace, hogy összesen félezer alkalmazottjától kíván megválni, többségében amerikai dolgozóktól, de a karcsúsításnak áldozatul esik több tucat európai munkatársuk is. A német MySpace részleg például február végére be is szünteti ténykedését.

A MySpace dolgozóinak így közel felét küldi el, így lassan a teljes leépülés felé halad a kaliforniai központú cég, amely már tavaly is 30 százalékkal csökkentette alkalmazotti létszámát - emlékeztet a new-business.de internetes szakportál.

A MySpace-t 2003-ban alapították, és hamarosan a világ vezető közösségi hálózatává vált. 2005-ben 580 millió dollárért felvásárolta Rupert Murdoch médiamágnás, a News Corp. gazdája. A mintegy 130 millió tagot számláló közösségi felületet 2008-ban hagyta le az azóta 600 millió tag közelében járó Facebook.

Tavaly még egy kísérletet tettek a MySpace fellendítésére, kimondottan a szórakoztatásra vett irányt új stratégiájával, bár eladásának gondolata is felmerült. Elsősorban pénzügyi befektetőknek szánják, de lehetőségként felmerült eladása a Yahoo-nak is – írja az Eureka press.