2011. január 12.

MySpace - búcsú félezer embertől

A közösségi médiacég összesen félezer alkalmazottjától kíván megválni. A lépés többségében amerikaiakat érint, de Európában is lesz leépítés.

Hivatalosan is megerősítették: a közösségi médiacég összesen félezer alkalmazottjától kíván megválni, többségében amerikai dolgozóktól, de a karcsúsításnak áldozatul esik több tucat európai munkatársuk is.

Hivatalosan is megerősítette a MySpace, hogy összesen félezer alkalmazottjától kíván megválni, többségében amerikai dolgozóktól, de a karcsúsításnak áldozatul esik több tucat európai munkatársuk is. A német MySpace részleg például február végére be is szünteti ténykedését.

A MySpace dolgozóinak így közel felét küldi el, így lassan a teljes leépülés felé halad a kaliforniai központú cég, amely már tavaly is 30 százalékkal csökkentette alkalmazotti létszámát - emlékeztet a new-business.de internetes szakportál.

A MySpace-t 2003-ban alapították, és hamarosan a világ vezető közösségi hálózatává vált. 2005-ben 580 millió dollárért felvásárolta Rupert Murdoch médiamágnás, a News Corp. gazdája. A mintegy 130 millió tagot számláló közösségi felületet 2008-ban hagyta le az azóta 600 millió tag közelében járó Facebook.

Tavaly még egy kísérletet tettek a MySpace fellendítésére, kimondottan a szórakoztatásra vett irányt új stratégiájával, bár eladásának gondolata is felmerült. Elsősorban pénzügyi befektetőknek szánják, de lehetőségként felmerült eladása a Yahoo-nak is – írja az Eureka press.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

13 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.