2014. november 06.

NGM: marad a reklámadó

Korábban azt írta a HVG: a kormány az internetadó után ebben az ügyben is visszalépne.

Korábban azt írta a HVG: a kormány az internetadó után ebben az ügyben is visszalépne.

A reklámadó beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért hasonlóan más országokhoz, a jövőben is lesz reklámadó Magyarországon - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

A Hvg.hu csütörtökön korábban azt írta: a kabinet is felismerte, hogy elrontotta a törvényt, ezért "vissza akar táncolni" a reklámadóból. A lap értesülései szerint már tárgyalnak a Magyar Reklámszövetséggel (MRSZ) arról, hogy mi legyen az adónem sorsa.

A 2015-re vonatkozó költségvetés tervezete szerint a kormány 4 milliárddal kevesebb, 6 milliárd forintos bevételre számít az augusztusban bevezetett reklámadóból. Az NGM válaszában kiemelte: idén augusztus 21-ig több mint 700 adózótól érkezett bevallás a NAV-hoz, a befolyt bevételek a kormány előzetes várakozásának megfelelnek.

A HVG-s cikk nyomán az MRSZ  is kiadott egy közleményt: "A Magyar Reklámszövetség valósan tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzetgazdasági Minisztériummal annak érdekében, hogy a Szövetség által, az Ernst&Young tanácsadó cégtől megrendelt tanulmány megállapításaira alapozva rámutasson a Rekámadó-törvény káros médiapiaci- és gazdasági hatásaira. A Szövetség üdvözölte a nyitottságot, ám határozottan kifejezte, hogy az iparág számára az egyetlen és legfontosabb cél a törvény rövidtávú kivezetése. A tárgyaláson részt vevő Urbán Zsolt fokozottan felhívta a figyelmet a hazai tartalomszolgáltatók védelmére és lépéseket sürgetett ezen a téren is."

Címkék: ngm mrsz adó reklámadó

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)