2018. február 26.

Nagy márkaismertség, nagy társadalmi felelősség?

Erre a kérdésre is válaszol a Digital Hungary számára készült interjúban Mérő Ádám, a Coca-Cola Magyarország regionális connection managere.

"Minél nagyobb márka ismertsége, illetve minél erősebb a fogyasztók márkaszeretete, annál nagyobb a felelősség – ahogy az elvásárok is megnőnek. A Coca-Cola az világ szinte minden országában jelen van; piacvezető vállalat nagyon sok üzemmel és alkalmazottal, több millió terméket küld a piacra. Természetes, hogy ilyen diszciplínák birtokában növekvő a felelősségünk abban, hogy helyi vagy globális szinten mit tudunk tenni az emberek vagy a világ sorsát illetően. Ez a világ egyik legismertebb globális vállalataként az egyik fő felelősségünk" - mondja a szakember.

A reputációmenedzsmenttel kapcsolatban megjegyzi: "Abból a szempontból komplexebb, hogy a hírnév – ahogy beszéltük is – csak egyfajta ismertséget vagy annak egy adott pillanatban lévő fokát feltételezi, miközben a reputáció többféle jelentéstartalommal és -társítással bír. Az adott vállalattal vagy márkával – esetleg márkák együttesével kapcsolatban – a fogyasztóknak és célcsoportoknak, illetve a döntéshozóknak létezik egyfajta kialakult képzettársítása, bizonyos értékeket tudnak hozzájuk kötni, rendelkeznek bizonyos tudással. Tehát a reputációmenedzsment inkább a brand marketing és a média területe; arra fókuszál, hogy a márka milyen attribútumokból épül fel, mik azok az értékek, amiket tükrözni szeretne."

Az interjúban szó esik még az önazonosságról, de megtudhatjuk azt is, hogy az online, a közösségi média térnyerése a reputáció építése, megőrzése, megvédése szempontjából milyen lehetőségeket hozott.

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

10 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.