2017. november 13.

Nagykövet lett Wossala Rozina

Emelt tejfehérjés termékcsaláddal robbant a hazai piacon a FINO.

Idén novembertől kerül az üzletek polcaira a kaposvári székhelyű, 100 százalékban magyar vállalat, a FINO Csoport új, plusz 30 százalék tejfehérjét tartalmazó termékcsaládja. A csoport 5600 hektáron gazdálkodik, teheneik takarmányát nagyrészt maguk állítják elő. A családi vállalkozás célja, hogy a különleges ultra- és nano szűrési technológiával készülő tejtermékekkel megreformálják a hazai tejtermék fogyasztási szokásokat.

A márka nagykövetének A Konyhafőnök zsűritagját, Wossala Rozinát kérték fel. "Én lettem a megújult FINO-FOOD Kft. termèkek nagykövete, ezért az elmúlt hetekben sok időt töltöttem Zselicben, a Fino tehenek otthonában, hogy megismerkedjek az ősgyeppel és Európa legcsillagosabb egével" - írja Wossala Rozina a Facebook oldalán.

A Médiapiac Wossala Rozinával készült interjúja elérhetőWossala Rozina: „Engem ez a műsor gerincvelőn csapott”

Nagykövet lett Wossala Rozina

A cégcsoport telephelyin összesen 5420 szarvasmarha található, így a márka teljes alapanyagszükségletét saját forrásból tudja biztosítani.

„Úgy gondolom, hogy az európai tejipari szektorban tapasztalható nehézségeket egy stabil, saját termeléssel és haladó, innovatív technológiai gondolkodással rendelkező vállalat tudja megfelelően kezelni. Az országos disztribúció kiépítésére törekszünk, mert úgy látjuk, ezeknek a termékeknek országszerte minden hálózatban létjogosultsága van. Szakítani szerettünk volna a tejtermékeknél megszokott ábrázolásmóddal. Közel 1 éves felmérést végeztünk a nemzetközi fogyasztási trendekkel kapcsolatban. Maximálisan figyelembe vettük a rendelkezésre álló, életmóddal és táplálkozással kapcsolatos kutatások eredményeit is. Célunk, hogy továbbra is hagyományos értékeket közvetítsünk, de mindezt innovatív szemlélettel és a 21. századi táplálkozási szokásokhoz idomuló termékekkel tegyük” - mondta Egyed Linda, a FINO-FOOD Kft. ügyvezetője.

Nagykövet lett Wossala Rozina

„A tejnek és a tejtermékeknek számos előnye szól a rendszeres, napi szintű fogyasztás mellett, nem véletlen, hogy a legújabb táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® is javasolja ezek mindennapos fogyasztását. A tej és tejtermékek kitűnő, nagyon jól hasznosuló fehérjéket tartalmaznak. Az emberi test kb. 14-16%-a fehérjéből áll, amiket az úgy nevezett aminosavak építenek fel, ezeknek az aminosavaknak felét szervezetünk nem képes szintetizálni, így azt mindenképpen „kívülről”, a minőségi táplálékkal szükséges bejuttatnunk. Nagyon jó érzés olyan márkán dolgozni, amelyik komolyan veszi a kiegyensúlyozott táplálkozás kérdését, és elhivatottsággal is képviseli azt” - nyilatkozta Abonyi Orsi, a márka dietetikus nagykövete.