2016. szeptember 08.

„Ne csak nézz, gondolkozz is!”

Az Autistic Art-nak és a Budapest Pride-nak készített interaktív óriásplakátot a 16. ARC kiállításra a Geometry Global.

Az idei, 16. ARC köztéri kiállításra két civil szervezetnek, az Autistic Art Alapítványnak és a Budapest Pride-nak is készített pro bono óriásplakátot a Geometry Global. Az ügynökség a Magyar Civilszervezetek közössége és a MagNet Civil Kapcsolatok Program közös, civilszervezetek és kreatív ügynökségek részére meghirdetett civil rapid randin ismerkedett meg a két szervezettel, és kezdte el a támogató együttműködést júliusban. Az elkészült pályaművek túlmutatnak a hagyományos óriásplakát formán, sokkal inkább olyan interaktív installációk, amelyek lehetőséget adnak a nézőknek, hogy ők is részeseivé váljanak az egyes kezdeményezéseknek. Az installációk üzenete egyszerű: ne csak nézz, gondolkodj is!

A Geometry Global Autistic Art Alapítvány számára készített alkotásának célja egy olyan interaktív kreatív felület létrehozása volt, melynek segítségével a közönség képes bepillantást nyerni az autista lét mindennapos nehézségeibe. Az installáció egyszerre szól a „hétköznapi” és autista emberekhez, akik egy interaktív útmutató segítségével könnyebben értelmezhetik az alkotást, ezzel megmutatva, hogy sokszor apróságnak tűnő dolgokkal nagymértékben meg tudjuk könnyíteni az autizmussal élők életét. Az óriásplakát, csakúgy, mint az Autistic Art Alapítvány, az autista otthonok működését, az autizmussal élők elfogadását, nagyobb társadalmi megbecsültségét kívánja támogatni. A reklámügynökség és az alapítvány együttműködése a plakátkiállítás után is folytatódik.

A Geometry Global másik, szintén pro bono készített óriásplakátja a Budapest Pride tevékenysége kapcsán egy, a hazai LMBTQ közösséget is foglalkoztató témára, az azonos neműek házasságának kérdésére kívánja felhívni a figyelmet. A felület interaktív kialakításának köszönhetően a kiállítás látogatói egyenként „léphetnek fel” a plakát előtt kiállított emelvényre, és a „NEM” szót a testükkel kitakarva foglalhatnak állást a kérdésben, illetve véleményüket meg is oszthatják a közösségi médiában, valamint a különböző online fórumokon.

Az interaktív óriásplakátok 2016. szeptember 9. és 25. között, 0-24 óráig láthatóak az ARC kiállításon a budapesti Ötvenhatosok terén.

A 4iG Nyrt. megháromszorozta árbevételét 2019-ben

21 órája

A 4iG Nyrt. 2019-ben 41,13 milliárd forint konszolidált árbevételt és közel 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el, az előző évhez képest a csoport árbevétele csaknem háromszorosára növekedett - írja az MTI.

150 millió forintos bírságot kapott a Ryanair

22 órája

Nem tett eleget a tájékoztatási kötelezettségének a Ryanair a tavaly július 27-i Amman-Budapest járatán, amely Budapest helyett Pozsonyban szállt le, ezért 150 millió forintos bírságot szabott ki rá Budapest Főváros Kormányhivatala.