2010. november 26.

Negyedelt szex

Lezárult a lifenetwork.hu egy hónapon át tartó szextesztje. Rengetegen válaszoltak, s az eredmény is meglehetősen érdekes.

Lezárult a lifenetwork.hu egy hónapon át tartó szextesztje. Rengetegen válaszoltak, s az eredmény is meglehetősen érdekes. Az Ország Szextesztjén kiderült például, hogy minden negyedik ember megcsalta már aktuális párját, és minden negyedik férfi fizetett szexuális szolgáltatásért. Összesen 222.124 ember töltötte ki a kérdőívet.

A Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület vezetésével összeállított kérdéssor hiánypótlás céljából jött létre, hiszen húsz éve nem készült olyan kutatás, amely rávilágított volna a magyarok szexuális szokásaira, és amelyre szexológusok és szexuálpszichológusok támaszkodhatnának. Az 50 kérdésből álló tesztet bárki kitölthette, természetesen teljes anonimitás mellett. A kérdéssor tesztelte az általános tájékozottságot, a szokásokat, de nem kerülte ki a szélsőséges viselkedések vizslatását és a tabukat sem.

Valamennyivel több nő töltötte ki a tesztet, mint férfi: 58-42%-os lett a nemek aránya. Válaszaikat már összesítették, és találtak olyan eredményeket, amelyeken még az értékelést végző szexuálpszichológus szakembereink is megdöbbentek. A teljes összegzést december 1-jén, Az Ország Szextesztje című showban hozzák nyilvánosságra, a LifeNetwork TV esti kiadásában. Gyimesi Andrea, a kutatást végző szexuálterapeuta szerint egyértelműen látszik, hogy a kapcsolat hosszával együtt változnak a szokások is.

Nem csupán arról van szó, hogy az együttlétek száma csökken, hanem átértékelődnek az addigi elvek is: az együtt töltött évekkel arányosan nő a megbocsájtás képessége, a megcsalások száma, illetve bizonyos esetekben a nyitott kapcsolat gondolata. Ezzel ellentétben például a 16-20 év közöttiek 80%-a azonnal otthagyná párját, ha úgy érezné, valami megváltozott. A teszt kapcsán választ kaphatunk majd arra, hogy ezek a szomorú változások törvényszerűek-e a 7 évnél hosszabb kapcsolatokban, vagyis milyen körülmények mellett marad meg leginkább a hűség és a szenvedély hosszabb kapcsolatok esetén is – mondta au Origo közleménye szerint.

Megdöbbentő, de a válaszok után tény: minden negyedik ember megcsalja párját. E kérdéskörben nincs a nemek között különbség, mind a férfiak, mind a nők 25%-a vallotta be, hogy félrelépett már. Elgondolkodtató az is, hogy minden negyedik férfi fizetett már szexért! Szintén érdekes, hogy a köztudat szerint a férfiak inkább képesek az érzelem nélküli együttlétre, azonban a Szextesztben a nők 68%-a szerint is létezik „csak szex” kapcsolat (a férfiak esetében 79%). Egyéjszakás kalandja pedig a nők 57, a férfiak 66%-ának volt már. December 1-jén, este 9-kor kiderül a felmérés teljes eredménye, amelyeket szakértők elemeznek és sztárvendégek véleményeznek a LifeNetwork TV két műsorvezetője, Sőreghy Zita és Csák Tamás moderálásával.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.