2018. február 22.

Negyedszer nyerhetnek civil szervezetek nagy összeget

Ismét a Magyar Adományozói Fórum (MAF) segíti a Tescót a negyedik alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű közösségi pályázati program lebonyolításában.

A Magyar Adományozói Fórum a pályázat 2016-os indulása óta szakmai partnerként segíti az áruházláncot a beérkezett projektek értékelésében. 2017 őszétől a programra nemcsak civil szervezetek, hanem közösségi, baráti társaságok is nevezhetnek, a negyedig forduló pedig újabb meglepetést tartogat: a most induló pályázati programon mindegyik szavazási szakaszba jutott szervezet garantált támogatásban részesül. A MAF szakértői bírálata alapján kiválasztott, körzetenként két-három projektötletre a Tesco vásárlói 2018. május 7. és június 4. között szavazhatnak a Tesco áruházaiban.

Az „Ön választ, mi segítünk” programban a Tesco vásárlói választják ki, mely projektek érdemlik meg az első, a második és a harmadik helyezettnek járó támogatást. A körzetenként legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400 000 forintot kap projektjének megvalósításához, míg a második helyezettek 200 000, a harmadikak pedig 100 000 forintot nyerhetnek el. A magyar vásárlók az eddigi 3 fordulóban összesen több mint 8 millió szavazattal bizonyították, hogy fontos számukra a helyi ügyek támogatása. Szavazataiknak köszönhetően így olyan kezdeményezések valósulhattak meg, amelyek valóban a közösségek igényeit szolgálják. Az aktuális pályázati kiírásra 2018. február 19. és március 29. között, országosan 61 körzetben várja a Tesco a pályázatokat. A pályázatra jelentkezni az „Ön választ, mi segítünk” program weboldalán lehet. A nyertes pályázatokat június végén hirdeti ki az áruházlánc.