mwx 2012. február 03.

Nem aggódik a Malév leállása miatt a Magyar Turizmus Zrt.

A 66 éves múltú nemzeti légi vállalat leállása miatt csak átmeneti visszaesésre számít a magyarországi turizmus élénkítéséért felelős cég.

Csak átmeneti hatása lehet a beutazó forgalomra a nemzeti turisztikai marketingszervezet szerint a Malév péntek hajnalban bekövetkezett pánikszerű leállásának, és szerintük Budapest megközelíthetősége jelenleg is és a jövőben is biztosított.

A Malév működésének leállításával összefüggésben a Magyar Turizmus Zrt. jelezte, hogy tárgyalásokat folytat a kormányzati illetékesekkel, a Budapest Airporttal, több légitársasággal és a szakmai szervezetekkel annak érdekében, hogy a Malév leállásával összefüggő járattörlések ne okozzanak komoly fennakadást a Magyarországra irányuló beutazó forgalomban.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet 19 külképviseletét és non-stop működő contact centerét is bevonja az információszolgáltatásba.

A 66 éves korszaknak vége

Az MT Zrt. a központi honlapjain (www.itthon.hu; www.visit-hungary.com) és a turisztikai külképviseletek honlapjain keresztül, megfelelő nyelveken teszi elérhetővé külföldi szakmai partnerei és a külföldi média számára a szükséges információkat, a Malév-utasok számára más légitársaságok és egyéb piaci szereplők által felkínált lehetőségeket, a Budapest Airport információit. (A Malév honlapján hajnalban csak magyar nyelven tették közzé a tevékenység beszüntetésével kapcsolatos rövid közleményt.)

Az MT Zrt. a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével is tárgyalásokat kezdett annak érdekében, hogy a Budapesten maradt utasok elszállásolása biztonságosan megoldódjon, a mai napon megjelenő miniszteri rendeletben foglalt kármentesítési lehetőség felhasználásával.

Az MT Zrt. a saját tevékenységét illetően szintén mindent elkövetett a zökkenőmentes üzletmenet fenntartásáért, például a szervezés alatt álló, Magyarországra irányuló nemzetközi tanulmányutak résztvevőinek repülőjegyeit átfoglalta más járatokra. A külképviseleteken dolgozó kollégák nemcsak a képviseleti honlapokon keresztül, hanem szükség esetén telefonon keresztül is megnyugtatják a hozzájuk forduló turisztikai partnereiket és a külföldi média képviselőit a tekintetben, hogy Magyarország mint turisztikai desztináció jól megközelíthető marad az azonnali intézkedéseknek, az új belépő járatoknak, légitársaságoknak és más piaci szereplőknek köszönhetően.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet a saját hatáskörén belül mindent elkövet annak érdekében, hogy a Magyarországra irányuló turisztikai forgalom ne szenvedjen jelentős károkat.

A Malév ma hajnalban szüntette be 66 éve tartó légi fuvarozási tevékenységét, miután az eladósott állami vállalatnak elfogyott a készpénze, és így már nem tudta finanszírozni a biztonságos működés költségeit.

Úgy tudjuk, a Malév adta a budapesti repülőtér forgalmának 40 százalékát. Így nem csak a vállalat 2600 munkavállalója került bajba, de a többi repülőtéri cég munkatársai és beszállítói sincsenek könnyű helyzetben.Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.